O problema la moda: cum facem sa gandim pozitiv

Duminica, 16 Martie 2014, ora 14:10
1781 citiri
O problema la moda: cum facem sa gandim pozitiv
Foto: Infoniac

Gandurile si emotiile pot afecta viata noastra in asa masura, incat de multe ori obsesiile negative, in discordanta cu intentiile bune de viata, pun stapanire pe fiinta noastra.

Se vorbeste in ultima vreme de gandirea pozitiva, ceva care ar trebui sa ne calauzeasca, dar care se concretizeaza greu si in orice caz ramane nepalpabil, noteaza Infoniac.

Nu este o descoperire a anilor nostri, asa cum ar parea. Ideea insasi a fost conceputa ca "gandire noua" de Phineas Quimby Parkhyrt (1802-1866), un ceasornicar din New England, care se credea vindecator, dupa ce observase ca modul de a gandi exercita puteri curative.

El era convins ca puterile nu-si aveau originea in forte magnetice, cum credeau unii contemporani, ci in spiritualitatea fiintei umane, in puterea autosugestiei si un optimism vindecator inexplicabil, capabil sa indeparteze bolile prin coordonarea gandirii cu efortul de autoaparare al organismului.

Ideea ca esti o victima

Este daunator pentru noi insine ca, in ...citeste mai departe despre "O problema la moda: cum facem sa gandim pozitiv" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gandire pozitiva, #gandire negativa, #relatie oameni, #modalitati gandire pozitiva , #Stiri Viata sanatoasa