O femeie a fost ucisa de o bacterie rezistenta la toate antibioticele existente in Statele Unite

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 23:14
1499 citiri

O femeie din statul american Nevada a fost ucisa de o superbacterie, care s-a dovedit a fi rezistenta la toate antibioticele disponibile in Statele Unite.

Starea pacientei a fost considerata incurabila, dupa ce medicii americani au testat 26 de antibiotice, incercand sa o salveze. Eforturile lor au fost insa in zadar, deoarece pacienta a murit in septembrie 2016.

Femeia, aflata in jurul varstei de 70 de ani, se intorsese de putin timp in Statele Unite, dupa o vizita prelungita in India, potrivit Buletinului saptamanal Morbidity and Mortality intocmit de CDC.

Ea a fost spitalizata de mai multe ori inainte de a reveni in Statele Unite si de a fi internata in sectia de terapie pentru afectiuni acute a unui spital din Nevada, in luna august a anului trecut.

La o saptamana dupa spitalizare, autoritatile locale au fost instiintate ca toate medicamentele existente pe piata au fost incercate fara succes. Apoi, specialistii au ajuns la concluzia ca niciun medicament de pe piata ...citeste mai departe despre "O femeie a fost ucisa de o bacterie rezistenta la toate antibioticele existente in Statele Unite" pe Ziare.com

#super bacterii, #bacterii rezistente antibiotic , #Stiri Viata sanatoasa