Micile placeri costa: Cat iti ia din viata o tigara? Dar trei pahare de vin?

Joi, 25 August 2016, ora 12:06
1256 citiri
Micile placeri costa: Cat iti ia din viata o tigara? Dar trei pahare de vin?
Foto: Arhiva Ziare.com

Cateodata a trage niste concluzii din studiile pe teme de sanatate se dovedeste aproape imposibil. Te simti ca intr-un labirint.

BBC a trecut in revista rezultatele mai multor studii recente, ale caror concluzii te pot ajuta sa gestionezi frecventa micilor placeri, de zi cu zi, cum ar fi cafeaua, paharul cu vin sau chiar tigara, daca ai acest viciu.

Pana la urma, ce alegi: sa bei doua pahare de vin in plus sau sa traiesti doi ani mai mult intr-un azil de batrani? Iar raspunsul il dadea scriitorul britanic Kingsley Amis: "Nu merita sa renunti la nicio placere pentru a trai inca doi ani intr-un azil din Weston-Super-Mare".

Astfel, a fuma cate un pachet de tigari, zilnic, face ca viata sa fie mai scurta, in medie, cu sapte ani. Asa ca fiecare tigareta fumata te aduce cu 15 minute mai aproape de mormant, arata un astfel de studiu.

Pe de alta parte, doua sau trei cafele pe zi iti ...citeste mai departe despre "Micile placeri costa: Cat iti ia din viata o tigara? Dar trei pahare de vin?" pe Ziare.com

#fumat scurteaza viata, #vin longevitate, #cafea sanatate durata viata, #tigari moarte prematura , #Stiri Viata sanatoasa