Lucrezi toata ziua la calculator? La ce riscuri iti expui ochii si cum poti sa-i ajuti Interviu

Joi, 22 Septembrie 2016, ora 08:07
1197 citiri
Lucrezi toata ziua la calculator? La ce riscuri iti expui ochii si cum poti sa-i ajuti Interviu
Foto: Videt

Fie ca lucrezi pe calculator la job sau folosesti des tableta sau smartphone-ul, daca petreci mult timp cu ochii intr-un monitor sanatatea ta oculara sufera odata cu trecerea timpului.

Dr. Beatrice Voiculescu, medic specialist oftalmolog la Optica Medicala Videt, a explicat pentru Ziare.com cum sa iti protejezi ochii atunci cand utilizezi calculatorul si care sunt riscurile expunerii prelungite la lumina albastra a gadget-urilor, atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Care este cea mai intalnita afectiune in cazul oamenilor care muncesc zilnic la calculator?

Persoanele care muncesc zilnic in fata monitoarelor pot suferi de sindromul de oboseala vizuala la calculator. Printre simptomele acestui sindrom se numara vederea incetosata, iritatia oculara, ochi uscati si rosii, dureri de cap sau dureri de spate si gat.

Cu cat timpul petrecut in fata calculatorului este mai lung, cu atat cresc sansele ca o persoana sa experimenteze oboseala oculara.

Care sunt primele semne ca ...citeste mai departe despre "Lucrezi toata ziua la calculator? La ce riscuri iti expui ochii si cum poti sa-i ajuti Interviu" pe Ziare.com

#laptop ochi pericol, #boli ochi laptop, #boli ochi lucrat calculator , #Stiri Viata sanatoasa