La Oxford s-a descoperit ora ideala la care ar trebui sa incepem munca, altfel jobul te omoara cu zile

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 12:56
1690 citiri
La Oxford s-a descoperit ora ideala la care ar trebui sa incepem munca, altfel jobul te omoara cu zile
Foto: Pexels/unsplash.com

Cercetatorii de la Oxford au aflat, in urma unui studiu, ca ora 9 dimineata este nepotrivita pentru a incepe programul, la serviciu, fiind similara cu o tortura pentru organism. E motivul pentru care multi angajati se imbolnavesc, sunt extrem de obositi si stresati, sustin ei.

Potrivit acestora, ora de incepere a lucrului ar trebui sa se afle in stransa legatura cu ceasul nostru intern. Iar potrivit acestuia, pana la varsta de 55 de ani, ora 9 nu este una la care ar trebui deja sa muncim. Faptul ca, totusi, cei mai multi angajati incep la aceasta ora programul, sfarsindu-l la 17.00, face ca performantele sa fie slabe, starea de spirit una deloc buna, la fel ca si sanatatea mintala, relateaza The Telegraph.

Dr. Paul Kelley, de la Universitatea Oxford, atrage atentia ca ar trebui ca societatea sa fie reformata din acest punct de vedere, iar cursurile la scoala sa inceapa mai tarziu, la fel si programul de lucru, pentru a fi in ton cu ceasul nostru biologic.

Experimentele au ...citeste mai departe despre "La Oxford s-a descoperit ora ideala la care ar trebui sa incepem munca, altfel jobul te omoara cu zile" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#privare somn efecte, #efecte somn insuficient organism, #ora incepe program munca ritm biologic, #ceas intern orar munca , #Stiri Viata sanatoasa