Infarctul, momentul in care o parte din inima moare. Care sunt semnele si cand e necesara operatia

Duminica, 27 Noiembrie 2016, ora 10:30
2013 citiri
Infarctul, momentul in care o parte din inima moare. Care sunt semnele si cand e necesara operatia
Foto: Arhiva personala

Auzim tot mai des in jurul nostru despre persoane care fac infarct, unele chiar si la 30 de ani. Dar ce inseamna, de fapt, infarctul, ce se petrece in organism in acele momente? Care sunt semnele care il prevestesc si cand se impune operatia?

Potrivit dr. Claudiu Chivu, medic primar chirurgie cardiovasculara, definitia incetatenita este aceea ca infarctul miocardic reprezinta necroza, moartea miocardului, ca urmare a infundarii unei artere coronare.

Arterele coronare sunt vasele care asigura sangele necesar metabolismului inimii. In fiecare minut inima "consuma" intre 250-300 mililitri de sange. In timpul efortului, cantitatea de sange necesara activitatii inimii poate creste de 5-6 ori. Orice mecanism care blocheaza accesul sangelui la muschiul inimii va duce la aparitia infarctului miocardic.

Ce se intampla in timpul unui infarctCelulele musculare ale inimii incep sa moara la cateva minute de la blocajul coronarian. Pacientul resimte o durere intensa in piept, durere ce ...citeste mai departe despre "Infarctul, momentul in care o parte din inima moare. Care sunt semnele si cand e necesara operatia" pe Ziare.com

#Despre infarct, #infarct semne, #infarct simptome, #infarct varsta medic, #infarct operatie , #Stiri Viata sanatoasa