De ce sa nu amani inserarea unui implant dentar? Iata 5 motive ce te vor trimite cat mai curand la medic!

Miercuri, 16 Iunie 2021, ora 12:32
696 citiri
De ce sa nu amani inserarea unui implant dentar? Iata 5 motive ce te vor trimite cat mai curand la medic!
stomatolog FOTO: smileyourbest.com

Frica este cea care impiedica foarte multe persoane sa beneficieze de un tratament dentar in timp util. Este adevarat ca in urma cu putini ani, tratamentele stomatologice nu se efectuau mereu sub anestezie, iar durerile erau de nesuportat. Insa, astazi aproape totul se realizeaza sub anestezie, chiar si un simplu detartraj, daca pacientul are o sensibilitate foarte mare.

Cavitatea bucala este in perfecta simetrie si daca este afectata o singura componenta, vor avea de suferit si celelalte. Un astfel de exemplu este reprezentat de un dinte lipsa. Daca nu actionezi la timp si nu apelezi la un implant dentar, vor aparea diverse probleme, pe care ti le vom prezenta in continuare. Iar daca nu stii la ce clinica stomatologica Bucuresti sa apelezi pentru a-ti rezolva probleme, iti recomandam Impladent.

1. Dintii alaturati vor migra

Dintii sunt structuri mobile, astfel ca pe toata perioada vietii s-ar putea sa observi schimbari subtile. Cand exista toti dintii, acestia nu se vor misca prea mult, insa in momentul in care apare o gaura, ca urmare a unei extractii sau a pierderii unui dinte, dintii din imediata apropiere vor incepe sa migreze pentru ca nu mai au sustinerea necesara. Acest lucru poate fi periculos deoarece nu modifica doar aspectul zambetului, ci modifica si muscatura si provoaca dureri si probleme ale articulatiilor maxilarului.

2. Probleme de masticatie

O alta problema pe care o vei simti imediat ce dintele va fi pierdut se refera la masticatie. Avand in vedere ca va ramane un gol pe partea cu dintele sau dintii pierduti, vei incepe sa mesteci doar pe o parte, ceea ce va pune multa presiune si chiar poate produce spargerea dintilor sau afectarea smaltului. Sa nu mai mentionam si disconfortul legat de masticatia pe o singura parte, iar in cazul in care lipsesc dinti din ambele parti, va fi cu atat mai dificil.

3. Resorbtie osoasa

Un dinte lipsa provoaca probleme foarte mari in timp, iar una dintre cele mai grave consecinte este resorbtia osoasa. Dintii, mai exact radacinile dintilor au si rolul de a mentine forma si densitatea oaselor maxilarului si mandibulei. In cazul in care un dinte lipseste, in primul an osul se va retrage cu 25% in latime, iar procesul va continua pe tot parcursul anilor, atat in latime, dar si in inaltime.

4. Vorbirea poate fi afectata

Dintii lipsa pot afecta si vorbirea, mai ales daca ne referim la dintii din partea din fata. Cu siguranta nu iti doresti acest lucru, mai ales daca ai un loc de munca unde interactionezi zilnic cu oameni si unde trebuie sa se inteleaga ceea ce spui. Sa mai mentionam si aspectul estetic, mai ales daca este vorba despre dintii din fata?

5. Aspectul fetei se va modifica

Tot legat de estetica, trebuie sa mentionam si faptul ca si aspectul fetei va avea de suferit in urma pierderii unuia sau a mai multor dinti. Premolarii si molarii sustin inaltimea fetei, iar in lipsa lor se va instala resorbtia osoasa si fata va pierde din inaltime. Practic, distanta dintre nas si barbie se va micsora.

Asadar, dupa cum poti observa, ai toate motivele pentru a merge cat mai rapid la medic, astfel incat sa beneficiezi de un implant dentar si sa eviti toate neplacerile asociate unui dinte lipsa.

#sanatate dentara, #dinti, #ingrijire dinti, #stomatolog , #Stiri Viata sanatoasa