De ce este folosirea tigarii electronica un obicei tot mai des intalnit?

Miercuri, 27 Mai 2015, ora 18:15
1175 citiri
De ce este folosirea tigarii electronica un obicei tot mai des intalnit?
Foto: pexels.com

Creata ca un dispozitiv in stare sa le ofere fumatorilor o alternativa mai buna la fumatul clasic, tigara electronica este astazi un obicei tot mai des intalnit si tot mai bine vazut in cadrul societatii noastre.

Inventatorul tigarii electronice este considerat un chinez pe nume Hon Lik, al carui tata a murit in urma unei boli fatale provocate de fumatul tigarilor normale. Fabricata mai intai in China, abia apoi aparand in SUA si Europa, tigara electronica este un dispozitiv de dimensiunea tigarilor traditionale, care emite nicotina pura printr-un proces de fierbere, neimplicand arderea unor substante daunatoare organismului.

Componenta de baza a tigarilor electronice este lichidul, acesta din urma fiind format la randul lui din baze si din diverse adaosuri. Mai mult decat atat, lichidul tigarilor electronice este si cel care le ofera acestora aroma si mirosul, mult mai placute si dezirabile din punct de vedere social. Aceste arome pot varia de la piersici, capsuni si alte fructe, pana la gusturi mai indraznete precum Cola sau Red-Bull. De exemplu, exista anumite tipuri de lichid tigari electronice Voore extrem de indragite de catre vaperi, atat din punct de vedere al gustului, cat si din punct de vedere al pretului.

Pentru ca tot am vorbit de pret, este important de mentionat faptul ca acesta este principalul motiv pentru care majoritatea fumatorilor renunta la tigarile clasice in favoarea celor electronice. Pe langa pretul de achizitie al unei tigari electronice, costurile suplimentare aferente acestui obicei sunt mai mici cu 80% decat cele suportate de fumatorii obisnuiti. Astfel, daca o tigara electronica poate fi achizitionata cu echivalentul a zece pachete de tigari normale, lichidul vegetal si vaporizatorul tigarilor electronice sunt mult mai ieftine raportate la perioada lor de uzura.

Conform Voore.ro, fumatul tigarilor electronice a devenit un obicei foarte intalnit, mai ales in conditiile in care mai multe studii afirma faptul ca tigarile electronice sunt de 10 ori mai putin nocive decat tigarile clasice, o justificare pentru rezultate fiind modalitatea de functionare prin intermediul aburilor.

In finalul acestui acestui articol, va invitam sa ne lasati un comentariu prin care sa ne spuneti daca ati incercat vreodata tigara electronica si cum vi s-a parut. In cazul in care nu ati facut-o pana acum, ati putea sa ne spuneti care ar fi motivele pentru care ati face acest lucru in viitorul apropiat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lichid tigari electronice, #studii tigari electronice , #Stiri Viata sanatoasa