Cum variaza continutul de sare de la fast-food, in functie de tara

Marti, 18 August 2015, ora 20:44
1101 citiri
Cum variaza continutul de sare de la fast-food, in functie de tara
Foto: Arhiva/Ziare.com

O cercetare recenta a unui organism international a scos la iveala faptul ca un meniu de fast-food pentru copii variaza, din punct de vedere al continutului de sare, in functie de tara.

Astfel, un meniu KFC pentru copii, in Costa Rica, contine cu 18 lingurite mai multa sare decat unul similar din Marea Britanie, atrage atentia World Action on Salt and Health (Wash), citata de The Independent.

Membrii organizatiei au analizat cantitatea de sare din meniurile pentru copii din 37 de tari, observand ca opt din 10 aveau un continut de sare de peste un gram. Asta, in conditiile in care se recomanda ca un copil cu varsta de trei pana la sase ani sa nu consume mai mult de trei grame de sare pe zi. Copiii cu varste de sapte pana la 10 ani nu ar trebui sa depaseasca cinci grame de sare pe zi. Peste aceasta varsta, se recomanda sa nu se depaseasca sase grame de sare pe zi.

Meniurile cu cel mai mare continut de ...citeste mai departe despre "Cum variaza continutul de sare de la fast-food, in functie de tara" pe Ziare.com

#continut sare meniu McDonalds, #copii recomandari sare alimentatie, #sare produse fast food, #meniu KFC concentratie sare, #sare copii boli , #Stiri Viata sanatoasa