Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum să renunți la băutură. 7 pași simpli pentru renunțare la alcool

Cum să renunți la băutură. 7 pași simpli pentru renunțare la alcool


Dacă vrei să renunți la alcool, indiferent că bei doar ocazional sau ești dependent, este important să apelezi la câteva metode care să te ajute să treci mai ușor peste această perioadă.

Renunțare la alcool - metode utile:

1. Apelează la consiliere

Dacă te confrunți cu adicția este important să apelezi la consiliere. Terapia te poate ajuta să auto-reflecți și să înțelegi motivul pentru care bei. De asemenea, te poate ajuta să îți schimbi tiparele de gândire pentru a evita alcoolul.

2. Apelează la grupuri de sprijin

Este important pentru o persoană care se confruntă cu problema alcoolului să apeleze la ajutr de grup. Întâlnirea de persoane care se confruntă cu aceeași problemă și care se chinuie să scape de ea, este un sprijin și o motivație pentru a merge mai departe. Prin urmare este important să iei în calcul participarea la întâlniri ale Alcoolicilor Anonimi (AA) sau ale altor grupuri de sprijin.

3. Schimbă-ți grupul de prieteni

Când ai prieteni care consumă alcool frecvent și te fac și pe tine să consumi alcool chiar dacă le spui că nu vrei, este momentul să renunți la ei. Prietenii adevărați te vor ajuta și spijini în demersurile pe care le faci, mai ales când acestea sunt spre binele tău. Prin urmare, este important să te înconjori de persoane care au obiceiuri sănătoase.

4. Scapă de tot alcoolul din casă

Dacă te-ai hotărât să renunți la alcool, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să scoți tot alcoolul din casă. De asemenea, evită să intri în magazinele de băuturi alcoolice.

5. Schimbă-ți obiceiurile

Ieșirile în oraș nu trebuie eliminate din program. Însă, în loc să mergi în localuri precum baruri sau restaurante, alege o cafenea sau o ceainărie.

6. Apelează la tratament

Nu este o rușine să ai grijă de tine. Prin urmare nu evita să mergi într-un centru de reabilitare. Este cea mai bună modalitate de a renunța la alcool. Aceste programe au cea mai mare rată de succes față de orice altă metodă.

7. Fă-ți liste cu beneficii și dezavantaje

Dacă nu ai o problemă majoră cu alcoolul și vrei să renunți la băutură din alte motive (sănătate, calorii mult, etc), cel mai bine este să-ți faci o listă la care să revii mereu când simți tentația de a consuma alcool.

Scrie pe lista toate beneficiile pe care le obții renunțând la alcool, dar și toate dezavantajele pe care consumul de alcool ți le aduce. Poți reveni oricând la listă pentru completări. De asemenea, păstrează întotdeauna lista la îndemână și citește-o când simți nevoia să consumi un pahar de vin. Chiar dacă ești în oraș, poți face o poză listei pentru a o avea mereu la tine.

8. Apelează la terapii alternative

Pentru a te ajuta să treci mai ușor peste problemele cu alcoolul poți apela și la terapii alternative. Unul dintre acestea este Alkotox, o tinctură care reduce dorința de a consuma băutură și care este creată doar din plante. Aceasta conține extract de cimbru, extract de albăstrea, extract de armurariu, extract de mentă și extract din rădăcină de Kudzu. Se administrează foarte ușor. O singură dată pe zi, câte 20 de picături pe care le poți lua ca atare sau le poți pune în puțină apă. Avantajul este că nu au nici gust, nici miros.

Aceste picături ajută la eliminarea poftei de alcool, ajuta la reducerea celulelor hepatice deteriorate, la eliminarea toxinelor din organism si la calmarea sistemului nervos.

În cât timp trece dependența de alcool?

Cel mai dificil este să renunți la alcool când ești deja dependent. Viața fără alcool poate părea uneori imposibilă.

Multe persoane sau aparținători ai acestora se întreabă cât durează până trece dependența de alcool. Ei bine, este o luptă pe care un dependent trebuie să o ducă zilnic, pentru tot restul vieții. Este mai dificil la început, când renunțarea la alcool este o adevărată problemă. Însă, cu ajutor de specialitate și consiliere psihologică, dar mai ales cu dorința persoanei de a trece peste această problemă, dependența poate trece în câteva luni până la câțiva ani. Însă, după aceea, trebuie să lupte în continuare pentru a sta departe de alcool, deoarece și un mic pahar de vin poate redeclanșa o dependență.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 538 ori