Cum sa iti ingrijesti pielea iarna in functie de tipul de ten si afectiunile de care suferi

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 13:32
2532 citiri
Cum sa iti ingrijesti pielea iarna in functie de tipul de ten si afectiunile de care suferi
Foto: Centrul Medical Academica

Iarna, cu totii avem grija sa fim cat mai bine imbracati pentru a nu raci. Dar cum ramane cu ingrijirea pielii?

Pielea, cel mai mare organ, este supusa temperaturilor reduse si in mod special variatiilor de temperatura (frig-cald), suprapuse cu umiditatea redusa. Din aceasta cauza, tegumentul se deshidrateaza, se usuca, de cele mai multe ori este eritematos (rosu), uneori pruriginos si chiar sensibil.

Vezi si Iesi din iarna cu obrazul curat! Ce alimente tin cu pielea ta

Cum avem grija de ten

Pentru a ne asigura ca pielea noastra nu are de suferit, trebuie sa o ingrijim cu un produs bland, atat demachiant, cat si gel de curatare.

Cea mai importanta este refacerea/crearea filmului hidrolipidic pentru a intari rezistenta pielii la factorii externi. Exfolierea tenului trebuie evitata in prioada de iarna in cazul persoanelor cu ten normal sau sensibil.

Eritemul (roseata) facial este frecvent in sezonul rece, iar pentru controlul acestuia trebuie sa ne adaptam ingrijirea zilnica, cu utilizarea unor produse blande pentru demachiere/curatare. Peste zi trebuie utilizat cu rigurozitate un agent de hidratare/restructurare dedicat si fotoprotectiei.

Produsele de protectie solara trebuie folosite 365 de zile pe an. In fiecare zi este recomandat SPF 30, iar cand este zapada trebuie sa se aleaga SPF 50, mai ales daca exista o afectiune dermatologica.

Ingrijeste cu grija pielea de pe corp

Deopotriva si tegumentul corpului are nevoie de ingrijire speciala in acest sezon cu adaptarea ritualului zilnic de ingrijire asemeni tenului prin utilizarea produselor blande pentru spalat si topice (creme) emoliente/restructurante in functie de necesitatile pielii noastre.

Citeste si Sapte alimente ideale pentru piele iarna

Cum trebuie sa te ingrijesti iarna in functie de ten sau afectiunea de care suferi

Persoanele ce sufera de probleme dermatologice, precum atopia, eczemele, psoriazisul se pot confrunta cu agravarea acestora in aceasta perioada, din cauza factorilor externi, iar terapiile locale trebuie sa fie ajustate, in sensul adaosului de produse emoliente.

Cei cu ten acneic sau strat cornos ingrosat trebuie sa foloseasca pentru exfoliere o solutie nu foarte agresiva. Procedeul se va realiza o data sau maximum de doua ori pe saptamana, seara. E important ca dimineata sa se aplice un topic hidratant.

Pacientii cu rozacee pot suferi agravare in aceasta perioada a anului, iar acestia trebuie sa se adreseze medicului specialist dermatolog pen ...citeste mai departe despre "Cum sa iti ingrijesti pielea iarna in functie de tipul de ten si afectiunile de care suferi" pe Ziare.com

#Cum ingrijesti pielea iarna, #reguli piele ingrijire iarna, #sfaturi ingrijire ten iarna , #Stiri Viata sanatoasa