Cum interpretam comentariile negative despre tigara electronica

Marti, 07 Iulie 2015, ora 18:04
1426 citiri
Cum interpretam comentariile negative despre tigara electronica
Foto: gratisography.com

Contradictiile legate de utilizarea si siguranta componentelor tigarii electronice, dispozitive si consumabile vor continua sa fie dezbatute atat timp cat nu exista date certe sau evenimente repetabile raportate ca fiind negative in utilizarea acestor produse.

Intr-o mare masura, comentariile negative la adresa tigarii electronice vin justificat dinspre zona concurentiala certa si evidenta - producatorii de tigarete din tutun - care au observat ca in ultimii ani o buna parte dintre clientii lor au renuntat la produsele lor si le-au inlocuit cu tigara electronica.

Cum este evident, acestia arata doar presupuse pericole despre utilizarea de tigari electronice, insa niciodata nu au prezentat un raport detaliat despre riscurile la care se supun fumatorii de tigarete din tutun.

O alta sursa de comentarii negative vine chiar dinspre unii utilizatori de tigari electronice care, nemultumiti fiind de produs, au concluzionat ca tigara electronica este periculoasa si ca atare nu trebuie utilizata. Cei mai multi dintre acestia au prezentat drept justificare produse de slaba calitate, atat parti componente - vaporizatoare sau baterii, dar si lichide de reincarcare a caror provenienta nu a putut fi depistata.

In acest gen de situatii este evident ca a trage concluzii radicale este o greseala si mai degraba se poate spune ca cei in cauza au fost complet neinformati despre necesitatea cumpararii unor produse de calitate din locatii sigure.

Ambele situatii propaga o falsa apreciere despre siguranta utilizarii tigarilor electronice atat timp cat nu exista pana in prezent vreo raportare medicala certa prin care sa se arate ca un numar mare de persoane au fost afectate in vreun fel de faptul ca folosesc produse legate de tigara electronica, fie ca vorbim despre dipozitivul in sine sau despre consumabile de orice tip - lichide, accesorii pentru servisare.

Situatii accidentale pot aparea doar in masura in care oricare dintre aceste componente sunt de slaba calitate, ori au fost utilizate impropriu, altfel decat au fost proiectate, sau peste termenul limita de utilizare in cazul lichidelor preparate, a lichidelor baza sau aromelor concentrate.

Spre exemplu, niciodata nu veti lasa peste noapte o baterie sau un acumulator pe dispozitivul de reincarcare pentru ca un viciu de productie al acestuia, ori o suprasarcina in reteaua de alimentare cu energie electrica ar putea provoca un incident. La fel de bine nu veti utiliza niciodata un lichid de reincarcare expirat, nu numai pentru faptul ca aroma acestuia ar putea fi degradata, dar in primul rand pentru faptul ca producatorul considera ca siguranta lui in utilizare este limitata si avertizeaza asta prin termenul prescris.

Iata de ce comentariile negative trebuie privite prudent, intelegand fundamentul pe care acestea se bazeaza. Acest lucru trebuie insa sa ne puna in garda in sensul de a respecta conditiile de utilizare ale unei tigari electronice ca dispozitiv si in special a consumabilelor cu care aceasta functioneaza, dar si atitudinea pe care trebuie sa o avem atunci cand cumparam aceste produse.

Asa cum sunt cumparate orice produse alimentare doar din magazine specializate, in egala masura, tigari electronice, lichide, clearomizoare si baterii puteti cumpara oricand, fara rezerve, dintr-un magazin de tigari electronice in Bucuresti.

Echipa vapers-one.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comentarii tigara electronica, #tigari electronice nocive, #studiu tigari electronice , #Stiri Viata sanatoasa