Controversatul presedinte filipinez a interzis fumatul in public, inclusiv afara: Va fi pedepsit cu inchisoarea

Vineri, 19 Mai 2017, ora 14:10
2011 citiri
Controversatul presedinte filipinez a interzis fumatul in public, inclusiv afara: Va fi pedepsit cu inchisoarea
Foto: Ziare.com

Filipinele sunt una dintre cele mai populare destinatii turistice din lume, insa fumatorii trebuie sa aiba mare atentie in aceasta tara.

Controversatul presedinte Rodrigo Duterte tine din nou capul de afis, dupa ce a semnat un ordin executiv prin care a fost interzis fumatul in spatiile publice, creand astfel una dintre cele mai stricte legi antifumat din Asia de Sud-Est, scrie The Guardian.

Pedeapsa maxima este de patru luni de incisoare si o amenda de aproximativ 100 de dolari. Interesant este ca interdictia se aplica atat fumatului in exterior, cat si in interior, a spus joi purtatorul de cuvant prezidential Ernesto Abella.

Totodata, legea interzice si reclama la tutun, promotiile si sponsorizarile, care pot fi sanctionate cu pana la 80.000 de dolari amenda si 3 ani de inchisoare, dar si revocarea permisului de afaceri.

Vor exista insa zone speciale pentru fumat, de cel mult 10 metri patrati, care sa se afle la cel putin 10 metri distanta de intrarile sau iesirile din cladiri.

Duterte a fost la randul sau fumator inrait, dar s-a lasat atunci cand a fost diagnosticat cu o boala ce poate bloca circulatia in vasele de sange.

In campania sa pentru prezidentiale, liderul de la Manila a promis masuri impotriva infractorilor, a coruptilor, a traficantilor si consumatorilor de droguri, dar si sa starpeasca viciile unul cate unul, precum fumatul si jocurile ilegale de noroc.

Filipine este pe locul 39 in lume in topul procentului de fumatori din populatia adulta a tarii. 25,6 la suta din totalul adultilor filipinezi sunt fumatori. Spre comparatie, Romania e pe locul 25 (29,5 la suta). Cei mai mari fumatori ai lumii sunt insa grecii.

Citeste mai multe declaratii ale presedintelui filipinez:

Controversatul presedinte filipinez il avertizeaza pe Trump: Kim Jong Un vrea sa distruga lumea! Liderul SUA l-a invitat la Casa AlbaPresedintele filipinez ameninta oficialii corupti ca-i arunca din elicopterPresedintele filipinez socheaza printr-un nou atac la criticii sai europeni: Ia veniti aici sa va plesnesc! ...citeste mai departe despre "Controversatul presedinte filipinez a interzis fumatul in public, inclusiv afara: Va fi pedepsit cu inchisoarea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fumat interzis spatiu public Filipine, #Duterte interzis fumat spatiu public , #Stiri Viata sanatoasa