Coloana bionica, salvarea oamenilor paralizati. Un simplu dispozitiv se insereaza direct in creier, fara operatie

Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 11:40
1194 citiri
Coloana bionica, salvarea oamenilor paralizati. Un simplu dispozitiv se insereaza direct in creier, fara operatie
Foto: Pixabay

Oamenii de stiinta din Australia au reusit sa obtina o "coloana bionica", ce le va permite sa mearga din nou oamenilor care sufera de paralizie, in urma unor leziuni la coloana vertebrala.

Un astfel de dispozitiv minuscul, care se implanteaza in creier, fara operatie, va ajunge la primii trei pacienti paraplegici anul viitor. Acesta va putea fi controlat de cei in cauza doar cu "puterea gandului", anunta The Telegraph.

Procedura, care a fost gandita de o echipa de 39 de oameni de stiinta, consta in implantarea unui dispozitiv de doar 2,5 cm in zona care controleaza locomotia, in cortex.

Stentul care se instaleaza are 12 electrozi si ajunge in creier printr-o vena din gat, fiind impins cu un cateter. Aceasta tehnica este de preferat unei operatii pe creier, extrem de riscanta. In plus, interventia nu dureaza mai mult de cateva ore.

Acest stent va primi semnale electrice emise de cortex si le va trimite unui alt dispozitiv implantat la nivelul umarului. Acesta, la randul sau, ...citeste mai departe despre "Coloana bionica, salvarea oamenilor paralizati. Un simplu dispozitiv se insereaza direct in creier, fara operatie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#paralizie vindecata, #dispozitiv creier vindeca paralizie, #coloana bionica paralizie, #membre bionice controlate creier , #Stiri Viata sanatoasa