Cercetarea care iti arata de ce timpul trece mai repede pe masura ce imbatranesti

Duminica, 10 Decembrie 2017, ora 21:41
1813 citiri
Cercetarea care iti arata de ce timpul trece mai repede pe masura ce imbatranesti
Foto: captura video YouTube

Daca vei intreba o persoana in varsta care sunt cele mai clare amintiri pe care le are, cel mai probabil ele vor fi din vremea cand avea intre 15 si 30 de ani.

In acei 15 ani au loc 10 din cele mai importante evenimente ale vietii, potrivit unui studiu.

Printre ele se numara facultatea, primul job, prima dragoste, casatoria si primii copii. Psihologii numesc acest fenomen "hopul reminiscentei". Asa se explica de ce in aceasta perioada totul pare mai memorabil decat dupa 30 de ani.

In cartea Time Warped, autoarea Claudia Hammond explica: "Cheia catre hopul reminiscentei este noutatea. Motivul pentru care ne amintim tineretea atat de bine este ca... e timpul pentru premiere - primele relatii sexuale, primele joburi, primele calatorii fara parinti, primele experiente cu traitul departe de casa, primele dati cand noi decidem cu adevarat cum ne petrecem zilele."

Atunci cand sirul de noutati se termina, timpul pare ca incepe sa se accelereze. Poate e deprimant gandul ca amintiri mai bune nu vor exista, dar autorii studiului spun ca nu este atat de grav.

"Ar fi foarte usor sa creezi un al doilea hop al reminiscentei mai tarziu in viata", au spus acestia. "Doar divorteaza de partenerul tau, da-ti demisia de la munca, muta-te in Noua Zeelanda si devino pastor. Sunt multe noutati si clar ti-ai face multe amintiri. Dar sa nu confundam memorabilitatea cu intelepciunea."

Afla de ce nu esti capabil sa aproximezi corect trecerea timpului! ...citeste mai departe despre "Cercetarea care iti arata de ce timpul trece mai repede pe masura ce imbatranesti" pe Ziare.com

#amintiri batranete , #Stiri Viata sanatoasa