Cele mai ciudate si periculoase tratamente din trecut

Duminica, 16 Martie 2014, ora 18:05
1375 citiri
Cele mai ciudate si periculoase tratamente din trecut
Foto: Mixstuff

De-a lungul multor milenii, medicina a fost dependenta de mituri. Chiar si astazi mai sunt in practica tratamente fara nicio baza stiintifica, cand vindecatorul face simple experiente pe corpul pacientului sau, iar acesta accepta docil sau naiv sa fie cobaiul celui care il trateaza.

Faptul ca uneori pacientul s-a facut bine nu se datoreaza adesea tratamentului, ci capacitatii de rezistenta a organismului si puterii sale de aparare.

Nu neaga nimeni faptul ca exista si principii naturiste confirmate astazi de stiinta, dar ramai uluit cand afli practici, pe care oamenii din vechime le suportau pentru singurul motiv ca nu aveau alta solutie, comenteaza portalul MixStuff.

Lipitori

Aplicarea lipitorilor pentru a suge sangele bolnavului este un procedeu milenar, practicat de vechii egipteni. Partea nociva consta in faptul ca lipitorile extrageau sange, chiar daca bolnavul avea mare nevoie de el, ca sa lupte cu boala.

Totusi, cercetari contemporane au stabilit ca lipitorile pot ...citeste mai departe despre "Cele mai ciudate si periculoase tratamente din trecut" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tratamente natruriste, #tratamente bai, #terapii traditionale, #tratamente babesti , #Stiri Viata sanatoasa