Ce trebuie să faci pentru un zâmbet perfect și sănătos - 3 sfaturi utile

Vineri, 09 Septembrie 2022, ora 19:08
700 citiri
Ce trebuie să faci pentru un zâmbet perfect și sănătos - 3 sfaturi utile
FOTO: unsplash.com

Menținerea unui zâmbet sănătos implică o îngrijire corespunzătoare pe toată durata vieții. Chiar dacă ți s-a spus că ai dinți frumoși, este crucial să ai îți dezvolți o rutină zilnică pentru a-i menține în acest fel. Acest lucru înseamnă să folosești produse de igienă orală de calitate, care să se preteze nevoilor tale, controale dentare anuale și să oferi multă atenție obiceiurilor tale de igienă orală. Iată 3 sfaturi utile, care te vor ajută să îți păstrezi zâmbetul mereu strălucitor și, mai ales, sănătos.

1. Un periaj corect de două ori pe zi

Modul în care te speli pe dinți este la fel de important că și frecvența cu care o faci. De fapt, un periaj necorespunzător poate să fie la fel de dăunător că și cum ai omite să te speli de dinți. Care este modalitate corectă?

Folosește o pastă de dinți cu fluor. Dacă folosești o periuță de dinți tradițională, manuală, fă-ți timp să treci peste fiecare dinte și între aceștia. Nu te grăbi, mișcă periuță de dinți ușor, circular pentru a îndepărta placă bacteriană și resturile de mâncare. Dacă placă bacteriană nu este îndepărtată, această se poate întări ducând la acumularea de tartru și la boli ale gingiilor.

Placă bacteriană poate să crească în orice parte a gurii, deci nu omite periajul părții superioare și inferioare a limbii. Adăugarea acestui pas în rutină zilnică, poate ajută la îndepărtarea bacteriilor și la combaterea respirației urat mirositoare.

Pentru persoanele cu aparat dentar tradițional, este imperios necesar să ai în kitul de îngrijire periuțe interdentare și să se folosească dușul bucal pentru eliminarea resturilor de mâncare, astfel prevenind cariile și bolile parodontale.

De asemenea, pentru prevenirea plăcii bacteriene și a cariilor, este imperios necesar să închei rutină de igienă dentară cu folosirea atei dentare și a apei de gură.

2. Alimentează-te corect și bea apă

Da, aceste două lucruri nu sunt doar importante pentru sănătatea generală a corpului tău, dar și pentru sănătatea zâmbetului tău. Dacă nu te alimentezi corect sau nu bei suficientă apă, organismul tău va avea posibile carență de vitamine și minerale, lucru care va afecta sănătatea dinților tăi, aceștia devenind mai fragili și mai predispuși la carii. De exemplu, o persoană care consumă mult zahăr, va fi mult mai predispusă la formarea cariilor, întrucât zahărul se transformă în acid la contactul cu salivă, ceea ce poate afecta smalțul dinților.

Recomandăm să consumi minim 2 litri de lichide pe zi și multe fructe și legume, în special crude pentru a-ți asigura necesarul zilnic de vitamine și minerale.

3. Vizite dese la medicul stomatolog

Deși obiceiurile tale zilnice sunt importante pentru sănătatea orală, vizitele la stomatolog sunt rămân absolut necesare, chiar dacă periajul se realizează fără greșeli. Controalele ar trebui făcute cel puțin de două ori pe an. Medicul dentist nu doar că poate detecta semnele timpurii ale cariilor, dar poate, de asemenea, să depisteze probleme mai grave și să ofere soluții de tratament. În acest mod, eviți pierderea dinților și nevoia de implant dentar pe viitor.

A avea un zâmbet sănătos poate schimbă modul în care te percepi pe ține și pe lumea din jurul tău. De asemenea, te poate ajută să îți îmbunătățești sănătatea generală. A fi sârguincios și consecvent cu privire la igienă orală ar trebui să fie o prioritate de top pentru tine și familia ta. Este nevoie doar de câteva minute pe zi pentru a obține un zâmbet sănătos care să dureze o viață întreagă.

#zambet frumos, #zambet sanatos , #Stiri Viata sanatoasa