Care sunt etapele aditiei unor implanturi dentare?

Joi, 27 Mai 2021, ora 13:59
710 citiri
Care sunt etapele aditiei unor implanturi dentare?
implanturi dentare FOTO: pexels.com

Daca te numeri printre cei care evita sa zambeasca pentru ca au dinti lipsa sau inestetici, este timpul sa actionezi si sa dai calitate vietii tale! Poti apela si tu la tratamentul cu implanturi dentare, care reprezinta o solutie sigura si de durata si iti va reda confortul si zambetul.

Implantul este alternativa moderna pentru proteze si punti dentare si, totodata, o procedura revolutionara si salvatoare pentru toti cei care sufera din cauza lipsei dintilor, a bolilor gingivale sau a leziunilor bucale grave.

Beneficiile acestui tratament

Implantul este format dintr-un surub sau stalp pozitionat prin metode chirurgicale in osul maxilarului. Pe acesta se fixeaza noii dinti (sub forma de coroane, proteze sau punti), care arata si se simt identic cu cei naturali.

Implantul reprezinta o procedura de tratament eficienta, durabila si usor de intretinut care restabileste dantura aproape perfect. Noii dinti arata, se simt si functioneaza identic cu cei naturali, redau confortul la mancat si vorbit si, deloc in ultimul rand, previn resorbtia osoasa si schimbarea fizionomiei.

De asemenea, tratamentul cu implanturi dentare faciliteaza periajul si curatarea dintilor, imbunatatind sesizabil sanatatea bucala. Si, deloc in ultimul rand, pentru ca ajuta la redobandirea frumusetii zambetului, are darul de a reda increderea in sine si a da calitate vietii!

Procedura de aditie a unui implant dentar implica mai multe etape. Iata care sunt acestea!

Plasarea implantului

Este etapa in care va fi nevoie de anestezie locala sau generala si implica indepartarea dintelui deteriorat si plasarea implantului in osul maxilarului. Este o procedura chirurgicala dubla si minutioasa care reduce la minimum pierderea osoasa si, totodata, perioada de recuperare a pacientului.

Daca este necesara grefarea osoasa, in aceasta prima etapa, chirurgul va folosi oase sintetice pentru a reconstrui zonele cu probleme ale maxilarului. In cazurile rare, aceasta grefa este ancorata in os si microsuruburi din titan. In final, chirurgul remodeleaza tesutul gingival si inchide incizia cu fire de sutura resorbabile.

Etapa intermediara de vindecare

Poate dura intre doua si trei luni si este necesara pentru cresterea masei osoase si osteointegrarea implanturilor dentare, proces in care osul adiacent se maturizeaza, se vindeca si se sudeaza de implant in procent de pana la 98%.

Evaluarea integrarii implantului

La a doua intalnire cu medicul implantolog, vor fi realizate mai multe proceduri:

  • Anestezia locala a gingiilor;
  • Amplasarea pilonului - Chirurgul plaseaza un stift metalic in partea superioara a implantului si testeaza conexiunea dintre acesta si os pentru a se asigura ca exista o baza sigura pentru coroana, punte sau proteza.
  • Scanarea tridimensionala - utila pentru a vedea cu exactitate pozitia implantului in maxilar sau mandibula. Este o procedura rapida si nedureroasa, absolut necesara pentru a putea construi coroana sau puntea care sa se potriveasca perfect.

Montarea coroanei sau a puntii

Dupa trei sau patru saptamani de la etapa anterioara, noii dinti, sub forma de coroane, punti sau proteze, sunt gata pentru a fi montati pe implanturi dentare. Este o procedura nedureroasa, care nu necesita anestezie si implica si verificarea muscaturii dentare si, daca este nevoie, corectarea ei. De asemenea, pacientul va fi informat asupra modului in care trebuie sa aiba grija de lucrare.

Alege sa iti redobandesti frumusetea zambetului si sa dai calitate vietii, apeland la procedura cu implanturi dentare! Beneficiile sunt considerabile, iar noii dinti vor arata si vor functiona identic cu cei naturali!

#implanturi, #implanturi dentare, #dinti , #Stiri Viata sanatoasa