Boala tacuta care ne macina fara sa stim. Suntem pe primul loc in UE

Miercuri, 27 Mai 2015, ora 06:28
1180 citiri

Unul din 10 romani sufera de diabet, insa studiile oficiale ar putea fi cu mult depasite de realitate, pentru ca multe persoane pot fi bolnave fara sa stie chiar si vreme de 10 ani. Romania este tara UE cu incidenta cea mai mare a diabetului, afirma medicul specialist Isabela Gaita.

Foarte grav este ca tot mai multi copii, sedentari si supraponderali, sunt diagnosticati cu diabet zaharat de tip 2, avertizeaza dr. Isabel Gaita intr-un interviu acordat Ziare.com.

Diabetul este la randul sau o cauza importanta a multor altor boli foarte grave, cardiovasculare, oculare, renale, nervoase. De aceea, este esentiala depistarea diabetului intr-o faza cat mai incipienta, cand boala, desi nu poate fi vindecata, poate fi oprita in evolutie.

Dr. Isabela Gaita a explicat care sunt cauzele acestei incidente a diabetului in Romania, cum poate fi el prevenit, care sunt grupele de risc si semnele care ar trebui sa ne puna in alerta, ce trebuie sa facem pentru a evita complicatiile.

Cat de... citeste mai departe despre "Boala tacuta care ne macina fara sa stim. Suntem pe primul loc in UE - Interviu" pe Ziare.com

#Isabela Gaita diabet, #simptome diabet, #cauze diabet, #tratament diabet , #Stiri Viata sanatoasa