Back in business: trei tratamente dentare care îți cresc încrederea în tine după concediu

Miercuri, 15 Septembrie 2021, ora 17:41
687 citiri
Back in business: trei tratamente dentare care îți cresc încrederea în tine după concediu
tratamente dentare FOTO: dralexandramircea.ro

Cei mai mulți dintre noi folosim concediul de vară ca pe un prilej de reconectare cu sine și, în aceeași măsură, de redescoperire. Avem parte de un răgaz care ne permite să ne reinventăm și, deși uneori poate fi vorba de o nouă coafură, alteori poate fi despre un nou...zâmbet.

Pentru că în vacanțe ni se dă ocazia să reflectăm la lucrurile pe care le-am vrea „altfel” la noi - iar odată cu venirea toamnei, când suntem, din nou, back in business, merităm să fim cea mai bună versiune a noastră. Dr. Alexandra Mircea vorbește despre trei tratamente dentare care îți cresc încrederea în tine după concediu, astfel încât să arăți și să te simți „your best”.

Albirea dentară: rapid, accesibil, eficient

Poate cel mai simplu mod în care îți poți revigora dantura după concediu - adică după cafelele aromate și paharele de sangria savurate pe terasă - este să apelezi la albirea dentară profesională, în cabinet. Un procedeu rapid, accesibil, eficient, albirea dentară profesională readuce strălucirea dinților și ne crește încrederea în noi înșine.

Pentru că ne lăsăm zilnic „furați” de obiceiuri care ne afectează cromatica dentară - cafeaua, fumatul, alcoolul, ceaiul, fructele și legumele roșii - dinții noștri își pierd albul natural și strălucirea. Însă albirea dentară rezolvă asta și este un procedeu complet sigur, care nu face dinții să pară „falși” așa cum se zvonește: ci le oferă o nuanță naturală, dar strălucitoare și de-a dreptul fascinantă.

Accesibilă și rapidă, această intervenție ne aduce bucuria de a zâmbi din nou larg odată cu reîntoarcerea de la birou - cafelele băute nu se mai citesc în zâmbet.

Dacă îți dorești un rezultat care să rămână cu tine pentru restul vieții, fațetele dentare sunt răspunsul: versatile, comode, ușor de purtat, naturale și strălucitoare, fațetele dentare sunt cu siguranță o investiție în starea ta de bine.

Dinții drepți = dinți sănătoși

Dacă și tu evitai până acum să zâmbești larg, „cu toți dinții” pentru că aveai înghesuiri dentare sau distanțări prea mari, poate e timpul să faci acel consult pe care îl tot amâni la medicul ortodont - într-adevăr, rezultatele nu se vor vedea imediat, însă simpla atașare a aparatului dentar te va face să te simți mai încrezător.

Pentru că știi că zâmbetul tău de vis chiar se va întâmpla - mai mult decât atât, stomatologia modernă ne oferă soluții pe gustul fiecăruia. Dacă nu îți dorești un aparat dentar clasic din cauza esteticii sale, poți alege un aparat lingual (atașat pe partea din spate a dinților, înspre limbă) sau un aparat dentar invisalign - format din două gutiere complet transparente.

Când vorbim de aparat dentar invisalign pret, acesta este unul mai ridicat, la prima vedere, însă nu plătești doar pentru un aparat dentar: plătești pentru confort și estetică impecabile și încredere în tine. În plus, dacă faci o evaluare corectă a costului tratamentului cu aparat dentar ceramic, adăugând și consultul lunar obligatoriu, vei vedea cum costurile sunt similare, dar avantajele Invisalign sunt evidente.

Când dintele lipsește, ia cu el și încrederea noastră

Un dinte absent conduce către o încredere în sine scăzută. Indiferent de motivul din cauza căruia a căzut un dinte (sau mai mulți), un lucru este cert: absența sa ne afectează la nivel psihologic. Râdem mai puțin, vorbim mai puțin, iar încrederea noastră în propria persoană este afectată. Așa că, după concediul acesta, ia-ți inima în dinți și nu mai crede toate miturile care circulă despre implantul dentar: „este dureros”, „nu este natural”, „implant dentar pret este foarte ridicat”, „nu poți mânca”.

Acestea sunt doar fraze care te țin departe nu doar de dantura ideală, ci și de încrederea în tine. Un implant dentar înlocuiește unul sau mai mulți dinți lipsă și este un tratament premium: biocompatibil, rezistent, durabil, extrem de confortabil și estetic.

Stomatologia evoluează constant, motiv pentru care oamenii nu își vor da seama că porți un implant dentar, acesta imitând acum la perfecție naturalețea zâmbetului tău. Iar stilul de viață pe care îl al rămâne același, ba chiar se îmbunătățește: vei putea din nou să vorbești și să mănânci cu ușurință.

Dacă te regăsești în ipostaza în care zâmbetul tău nu te mai reprezintă, atunci o schimbare e bine-venită. Dacă dinții tăi sunt ciobiți, nu ești mulțumit de formă sau de culoarea acestora, ai apelat la alte soluții restaurative și nu au funcționat, dacă vrei să obții o linie fină și armonioasă a zâmbetului, fațetele dentare pot fi răspunsul problemelor tale.

În final, zâmbetul tău trebuie să te facă în primul rând pe tine fericit, și abia apoi pe cei din jur. - dr. Alexandra Mircea

Zâmbetul ideal? Confortabil, accesibil, natural și dătător de încredere. Iar ca bonus, cu adevărat cel mai important tratament dentar pe care trebuie să îl alegi atunci când revii din concediu este prevenția - consultul stomatologic atunci când „nu te doare nimic” este cel mai bun și accesibil tratament. Igienizarea profesională realizată regulat păstrează nu doar strălucirea, ci și sănătatea dinților tăi deci, evident, și a ta.

#tratamente dentare, #incredere, #concediu , #Stiri Viata sanatoasa