Alunitele nu trebuie verificate doar vara - investigatia prin care afli daca risti sa faci cancer de piele

Joi, 06 Octombrie 2016, ora 09:27
1284 citiri
Alunitele nu trebuie verificate doar vara - investigatia prin care afli daca risti sa faci cancer de piele
Foto: Dr. Lucian Russu

Incidenta cancerului de piele este in crestere, in ultimii ani, in intreaga lume, din cauza expunerii repetate la soare, fara protectie solara, a schimbarilor climatice si obiceiului bronzarii artificiale, la solar.

Dintre cancerele de piele, melanomul este cea mai agresiva forma: 75% dintre persoanele diagnosticate cu melanom in stadiu avansat isi pierd viata in primul an de la diagnostic. Cea mai buna forma de tratare a cancerului de piele ramane preventia, mai accesibila ca oricand, datorita progreselor tehnologice.

Daca este surprins in stadii incipiente, si melanomul este curabil in proportie de 95%. De aceea, trebuie facut screeningul cancerului de piele nu doar vara, ci si toamna, dupa o expunere indelungata la soare, a recomandat medicul dermatolog Lucian Russu (clinica Bioderm Bucuresti).

Cea mai buna metoda pentru depistarea cancerului de piele este dermatoscopia. Aceasta poate depista la timp modificarile ingrijoratoare ale alunitelor, observandu-se microscopic ...citeste mai departe despre "Alunitele nu trebuie verificate doar vara - investigatia prin care afli daca risti sa faci cancer de piele" pe Ziare.com

#Descopera cancerul de piele rapid, #cancer piele dermatoscopie lumina polarizata, #dermatoscopiei digitala lumina polarizata , #Stiri Viata sanatoasa