Alimente "inteligente" pentru creier

Sambata, 28 Decembrie 2013, ora 09:17
1893 citiri
Alimente "inteligente" pentru creier
Foto: Arhiva

Cercetatorii ne arata ca putem creste sansele de a ne mentine un creier sanatos chiar si la o varsta inaintata, adaugand pur si simplu anumite alimente "inteligente" la regimul alimentar zilnic.

Creierul poate fi ajutat sa se pastreze sanatos pentru mai multa vreme si capacitatile cognitive pot spori, apeland cu incredere la puterile binefacatoare ale unor alimente, care sunt si delicioase.

Spanacul este bogat in viatamina C si E, care pot ajuta la imbunatatirea abilitatilor cognitive, au demonstrat o serie de studii.

Nucile contin antioxidanti care contribuie la combaterea efectelor nocive ale radicalilor liberi asupra celulelor ADN din creier. In plus, nucile au ajutat la imbunatatirea capacitatii de memorare, invatare si coordonare a miscarilor in cazul soarecilor hraniti cu acestea, a aratat un studiu prezentat la Conferinta Internationala pentru Alzheimer din 2010.

Alimentele bogate in acizi grasi omega-3, precum pestele (somonul, heringul, sardinele, ...citeste mai departe despre "Alimente "inteligente" pentru creier" pe Ziare.com

#alimente sanatoase creier, #dieta sanatoasa creier, #spanac nuci brocoli , #Stiri Viata sanatoasa