Alergie sau intoleranta alimentara? Cum le recunosti si ce e de facut

Duminica, 28 August 2016, ora 10:09
1011 citiri
Alergie sau intoleranta alimentara? Cum le recunosti si ce e de facut
Foto: Arhiva proprie/Camelia Olteanu

Pentru majoritatea oamenilor mancarea e o adevarata placere, un rasfat al simturilor si o modalitate de a inlatura stresul. Din pacate, o serie de alimente constituie, pentru unii dintre noi, veritabili dusmani.

Alergia, in general, este reactia negativa de hipersensibilitate imediata (organica sau psihica) a unei persoane fata de anumiti agenti sau stimuli (microbi, aerosoli, alimente). Este declansata de sistemul imunitar, explica pentru Ziare.com nutritionistul Camelia Olteanu.

Alergia la un aliment este o reactie a organismului fata de o proteina din alimentul respectiv. Proteina este perceputa de sistemul imunitar ca un dusman, ce va fi anihilat prin producerea de catre sistemul imunitar a unor anticorpi numiti IgE. Cand alergenul respectiv va patrunde din nou in organism prin intermediul alimentelor, anticorpii produsi anterior vor elibera niste mediatori chimici (ex. histamina). Mediatorii chimici, impreuna cu anticorpii, vor provoca persoanelor hipersensibile reactia ...citeste mai departe despre "Alergie sau intoleranta alimentara? Cum le recunosti si ce e de facut" pe Ziare.com

#alergii alimentare nutritionst, #alimente alergii, #intoleranta alimentara, #boala celiaca cauze tratament, #intoleranta la lactoza, #boala celiaca , #Stiri Viata sanatoasa