Ai curaj sa descarci jocul prin care se fac experimente pe creierul tau? (Video)

Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 20:29
1855 citiri
Ai curaj sa descarci jocul prin care se fac experimente pe creierul tau? (Video)
Foto: Google Play

Cel mai mare experiment legat de creierul uman este in plina desfasurare si oricine poate lua parte la el. Tot ce ai de facut e sa-ti descarci un joc gratuit pe telefonul mobil si sa te joci.

Oamenii de stiinta vor analiza datele, iar informatiile sunt folosite pentru a studia o boala degenerativa a creierului, care afecteaza tot mai multa lume: dementa.

Doua minute petrecute in universul Sea Hero Quest, cum se numeste jocul, echivaleaza cu 5 ore de cercetare conventionala. In plus, avantajul este ca la "studiu" poate lua parte un esantion extrem de mare de subiecti, relateaza BBC.

Pana acum au fost analizate datele culese de la 2,4 milioane de oameni, care au descarcat si folosit aceasta aplicatie. Daca s-ar fi folosit metode clasice, ar fi fost nevoie de aproape 10.000 de ore de munca in laborator pentru a fi obtinute si prelucrate datele de la un asemenea esantion de subiecti.

Din datele analizate de oamenii de stiinta de la University College London reiese ca abilitatea ...citeste mai departe despre "Ai curaj sa descarci jocul prin care se fac experimente pe creierul tau? (Video)" pe Ziare.com

#Sea Hero Quest dementa, #Sea Hero Quest joc, #Sea Hero Quest aplicatie telefon mobil, #orientare spatiu dementa , #Stiri Viata sanatoasa