Aerul din birou incetineste functionarea creierului

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 12:54
1048 citiri
Aerul din birou incetineste functionarea creierului
Foto: Ziare.com

Oamenii isi petrec 90% din timp in interiorul unor cladiri unde o varietate de materiale de constructie si produse de curatenie duc la o poluare a aerului mai mare decat cea intalnita afara.

Cu toate ca multe cladiri implementeaza strategii "verzi" pentru a imbunatati calitatea aerului, cercetatorii au dorit sa afle potentialele efecte asupra sanatatii ale nenumaratelor materiale si substante chimice intalnite in imobile.

Astfel, in urma unui studiu publicat in Environmental Health Reports, s-a descoperit ca o calitate slaba a aerului in cladirile conventionale poate reduce functiile cognitive ale persoanelor care traiesc in acestea, scazand performantele acestora la locul de munca, scrie popsci.com.

In cadrul studiului, 24 de angajati si-au petrecut sase zile intr-un birou cu o calitate a aerului controlata - si zilele studiate au fost in mijlocul saptamanii, pentru a se evita "efectul zilelor de luni si ...citeste mai departe despre "Aerul din birou incetineste functionarea creierului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#calitate aer functii cognitive, #calitate aer efect creier , #Stiri Viata sanatoasa