A fost descoperita prima bacterie din lume care rezista la orice antibiotic

Vineri, 27 Mai 2016, ora 11:49
3131 citiri
A fost descoperita prima bacterie din lume care rezista la orice antibiotic
Foto: Arhiva/Pixabay

O femeie din SUA este infectata cu o bacterie care s-a dovedit a fi rezistenta la toate antibioticele existente. Situatia e una cat se poate de grava, iar expertii internationali avertizeaza ca suntem in pragul unei crize mondiale. Infectii comune, altfel tratabile, pot ajunge sa ucida.

Pacienta are 49 de ani, e din Pennsylvania si in ultimele luni nu a calatorit in afara tarii. In urina acesteia s-a gasit un tip de E.coli rar. Niciunul dintre tratamentele incercate nu a dat pana acum roade, arata The Telegraph, care citeaza AFP.

Ultima speranta era antibioticul Colistin, eficient pana acum in cazuri asemanatoare. Colistin este folosit la tratarea infectiilor cauzate de E. coli sau Salmonella, dar nu numai, inca din 1959. In acest caz, insa, nu a functionat, a declarat Thomas Frieden, seful Centres for Disease Control and Prevention, din SUA.

"Dulapul de medicamente e gol in cazul unora dintre pacienti. Este capat de drum in ceea ce priveste antibioticele, daca nu actionam ...citeste mai departe despre "A fost descoperita prima bacterie din lume care rezista la orice antibiotic" pe Ziare.com

#bacterie rezistenta toate antibioticele, #bacterie E coli rezistenta antibiotice , #Stiri Viata sanatoasa