Romanii vor sa locuiasca in Romania si dupa pensionare

Marti, 15 Ianuarie 2008, ora 23:21
1315 citiri
Romanii vor sa locuiasca in Romania si dupa pensionare

Aproape o treime dintre romani isi doresc sa calatoreasca dupa pensionare, insa 80% dintre viitorii pensionari romani vor sa locuiasca in continuare in Romania, arata o cercetare de piata efectuata de grupul Aviva in peste 20 de tari, printre care si Romania.
Dupa calatorii, pe locul al doilea in topul planurilor pe care si le fac romanii pentru perioada pensionarii se afla preocuparile legate de hobby-uri.

Acestea sunt urmate de optiunile "sa am o gradina", "sa imi vizitez familia" si "sa imi cumpar o casa la tara". Serviciile medicale gratuite sunt pe locul sase intre planurile preferate de romani pentru perioada de dupa pensionare.

Desi majoritatea romanilor prefera sa ramana in tara si dupa pensionare, urmatoarea tara preferata pentru stabilirea resedintei este Spania, urmata de Italia.

Rezultatele sunt extrase dintr-o cercetare de piata realizata de compania GFK Romania si de Henley Centre Headlight Vision pentru Aviva, cu obiectivul de a determina atitudinea romanilor fata de economiile pe termen lung.

Grupul Aviva, unul din liderii europeni pe piata pensiilor si asigurarilor de viata, detine in Romania companiile Aviva Asigurari de Viata SA si Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA (pilon II). Cea din urma este detinuta de grupul britanic Aviva, administreaza fondul Viva si vrea sa ajunga la 300.000 de aderenti la incheierea campaniei de aderare pe pilonul II, pe 17 ianuarie, si la o cota de piata de circa 9%.

Grupul administreaza active de 535 miliarde euro, care reprezinta banii celor peste 40 de milioane de clienti din toata lumea. In Romania, Aviva este prezenta in 19 orase si are peste 430.000 de clienti.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.