Tu stii cum sa tratezi micoza piciorului? Dar cum poti preveni aparitia sa?

Miercuri, 24 August 2016, ora 13:05
1212 citiri
Tu stii cum sa tratezi micoza piciorului? Dar cum poti preveni aparitia sa?

Daca citesti acest articol atunci cel mai probabil te-ai lovit, la un moment dat in viata, de aceasta infectie fungica care tinde sa devina foarte suparatoare odata cu avansarea sa, mai ales datorita mancarimii, dar si pentru ca apar descuamarea pielii si fisuri la nivelul acesteia. Sa nu mai spunem ca in unele cazuri ne putem trezi si cu vezicule cu lichid care se pot sparge, devenind in acest fel destul de dureroase.

Un procent semnificativ al celor care sufera de aceasta problema nu ii acorda o foarte mare importanta, lasand sa treaca de la sine. Din pacate acest proces este unul care se intinde pe mai multe saptamani, iar sansele de recidiva sunt destul de ridicate, mai ales daca nu ne indreptam atentia si spre cauzele care au determinat aparitia micozei de la bun inceput. Desigur, avem de-a face cu cea mai frecvent intalnita infectie fungica, fiind si foarte contagioasa, dar acest lucru nu inseamna ca nu putem preveni aparitia sa ori cel putin sa mai amelioram din simptomele sale.

In acest articol o sa oferim mai multe sfaturi legate de tratamentele la care putem apela pentru a trata micoza piciorului, dar si sfaturi care sa te ajute sa fii mult mai putin predispus la aparitia sa. Pana la urma stim cu totii ca este mult mai usor sa previi decat sa tratezi, deci este o decizie inteligenta sa procedam in acest fel (mai ales ca nu ne va costa nimic - sau aproape nimic - sa punem in aplicare recomandarile venite de la specialisti si nu numai).

La fel ca in cazul oricarei alte infectii, avem la indemana fie produse farmaceutice (care se gasesc foarte usor si pe internet, la distribuitorii oficiali), fie solutii naturiste, care pot fi create chiar de noi, folosind ingrediente care se pot gasi foarte usor in bucataria ficaruia dintre noi. O sa ne oprim putin asupra primei categorii si evidentiem ca aici putem sa ne indreptam atentia spre Fungalor. Se pot afla mai multe informatii legate de pret si pareri despre Fungalor cu usurinta in online-ul romanesc. Motivul pentru care o recomandam il reprezinta recenziile pozitive primite de la persoanele care au folosit-o.

In cazul in care esti genul care prefera sa apeleze la solutii naturiste, atunci camara ta poate reprezenta o adevarata comoara, sursa nesecata de remedii care sa te ajute sa ameliorezi simptomele si sa opresti dezvoltarea infectiei. Trebuie doar sa stii care este cel mai eficient produs pe care sa il poti folosi. Otetul de mere si bicarbonatul de sodiu sunt doua dintre ele, gradul de eficienta al acestora fiind unul ridicat. Le poti folosi fie separat, fie impreuna, creand o solutie in care sa iti scufunzi picioarele pentru o durata de pana la 20-30 de minute.

Otetul de mere si bicarbonatul de sodiu se combina impreuna cu apa calda, iar inainte de a scufunda picioarele este recomandat sa ni le spalam cu apa si sapun cat mai bine, pentru a fi curate si igienizata zona cu probleme. In acest fel efectul va fi unul mult mai puternic. Dupa ce au trecut cele cateva zeci de minute (20-30) trebuie sa ai in vedere stergerea si uscarea picioarelor cat mai bine cu putinta, pentru a nu ramane umede - lucru care va crea un mediu propice dezvoltarii ciupercii.

Aceasta "baie" a picioarelor se poate face si folosind apa de gura ori otetul normal. Un alt lucru pe care il poti face este sa aplici comprese cu otet de mere pe durata intregii nopti in zona afectata de ciuperca, ori in locul acestuia sa folosesti usturoiul pe care il vei taia in doua si aplica direct pe pielea curata, dupa care vei inveli piciorul si il vei lasa sa actioneze pana dimineata cand te trezesti.

Chiar este nevoie sa tratam micoza picioarului? Nu trece de la sine? Acestea sunt doua dintre cele mai puse intrebari de catre persoanele care au dezvoltat infectia. Raspunsul este nu, nu este nevoie sa aplicam neaparat un tratament, deoarece sunt sanse ca ea sa treaca de la sine fara a manifesta simptome foarte deranjante. In schimb, atunci cand ele incep sa se faca simtite din ce in ce mai mult si iti vor afecta bunul mers al activitatilor tale obisnuite, nu prea mai ai de ales.

In plus, deoarece vorbim de niste fisuri la nivelul picioarului, organismul tu va fi mult mai predispus la alte infectii care pot sa patrunda in organism.

Cum prevenim aparitia micozei piciorului? Tinand cont de cateva sfaturi foarte simple! In primul rand, nu imprumuta niciodata incaltamintea ta altor persoane (sau invers), iar acest lucru este valabil si in ceea ce priveste lenjeria de pat. Daca o persoana sufera deja de aceasta infectie fungica, atunci este suficient un simplu contact direct cu o zona prin care a trecut ea.

Un alt sfat important pe care va trebui sa il iei in considerare este folosirea unor slapi in timp ce folosim un dus public, foarte multi luand infectia tocmai prin faptul ca intra in contact direct cu o zona prin care au trecut alte cateva sute de persoane inaintea lor - nu mai spunem ca umiditatea crescuta favorizeaza si mai mult dezvoltarea ciupercii. Purtarea de papuci la dus, precum si la piscina si vestiar, devine asadar obligatorie. Pastrarea cat mai curata cu putinta a picioarelor tale, precum si folosirea unor papuci lejeri, care sa nu duca la aparitia transpiratiei si la crearea unui mediu umed este de asemenea importanta.

- Continut sponsorizat -

#micoza piciorului remedii, #micoza picior tratament , #Remedii