Lentilele de contact ieftine: mit sau solutii optime pentru ochii dvs?

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 15:51
2860 citiri
Lentilele de contact ieftine: mit sau solutii optime pentru ochii dvs?

In ultimii ani, utilizarea tot mai frecventa a calculatorului la locul de munca, adoptarea unei pozitii incorecte la birou, slaba focalizare a luminii in timpul efectuarii lectiilor au contribuit substantial la cresterea numarului pacientilor tineri care se confrunta cu probleme de vedere.

Statistic vorbind, numarul tinerilor care se plang de simptome ale ochilor obositi si iritati a crescut, in medie, cu circa 15-20%. Mai mult, doua treimi dintre romani au probleme de vedere care necesita corectie optica, potrivit businessmagazin.

Aceeasi sursa arata ca dintre acestia, 11 milioane au reusit coractarea viciilor de refractie, partial sau total, in urma tratamentelor aplicate. Totodata insa, 1,8 milioane de romani nu au beneficiat inca de tratament de specialitate pentru corectarea vederii cu ajutorul ochelarilor sau lentilelor de contact.

In acest context, utilizarea noilor tipuri de lentile de contact ieftine se pare ca este la indemana celor care isi propun ca elimine, cu un singur accesoriu, mai multe probleme medicale.

Pe de o parte, aceste accesorii medicale imbunatatesc simtitor claritatea imaginii, corectand problemele legate de focalizarea defectoasa a obiectelor la citit sau la distanta, asigura o mai buna hidratare la nivelul globului ocular si permit o mai buna circulatie si permeabilitate a oxigenului.

Rezultatul? Evident, pacientul va scapa de senzatia de uscaciune a ochilor, de ochii iritati si obositi ca urmare a solicitarii lor excesive.

Lentilele de contact ieftine-mit sau o solutie optima pentru o vedere si confort maxim?

In cazul lentilelor de contact, putem spune, pe buna dreptate, ca produsele ce se regasesc la un pret redus, sunt, deopotriva, si benefice pentru sanatatea si confortul sporit al pacientilor. Gama completa a lentilelor de contact ieftine cuprinde, desigur, accesorii apartinand unor branduri cunoscute, precum AcueVue, PureVision, Air Optix sau Dailies.

Mai mult, lentilele acopera intreaga arie de nevoi si probleme cu care pacientii de toate varstele s-au confruntat de-a lungul timpului. Astfel, marii producatori au lansat accesorii oftalmologice cu un continut mai ridicat de apa, cu o textura mai fina, pentru utilizare zilnica sau cu inlocuire lunara.

Confort imbunatatit la purtare

Pentru cei mai putin avizati, expertii medicali au confirmat utilizatatea lentilelor de contact ieftine cu un continut mai ridicat de apa. Denumite comercial si "SofLens", acestea sunt create dintr-un material moale, hilafilcon B, si au un continut de apa de 59%.

De aceea, datorita nivelului ridicat de hidratare, specialistii oftalmologi recomanda acest tip de accesorii in special persoanelor care au intampinat, adesea, numeroase dificultati in alegerea celei mai bune lentile, suferind de sindomul ochiului uscat.

Mai mult, ele au dovedit, in urma testelor medicale, o rezistenta crescuta la depozitele de proteine, chiar si dupa o perioada indelungata de uzura.

Lentile care fac diferenta: purtare zilnica si continua fara neplaceri

Compania americana Johnson & Johnson creat special pentru pacientii cu miopie si hipermetropie, lentilele de contact Acuvue Advance. Acestea combina avantajele de lentile traditionale silicon hidrogel si lentile de purtare continua, bazandu-se pe un material revolutionar: galyfilcon A.

Materialul asigura un grad inalt de permeabilitate a oxigenului (47%) si contin un agent de hidratare intern, hydraclear, care permite lentilei sa-si pastreze acelasi nivel de umiditate pe tot parcursul zilei.

Lentile cu inlocuire zilnica

Cei care prefera siguranta prevenirii iritatiilor sau depunerilor proteice la nivelul ochiului au la dispozitie lentilele de contact ieftine Acuvue 1-Day TruEye, o permeabilitate a oxigeului de 98% si un continut de apa de 46% si impiedica actiunea nociva a razelor UV.

#lentile contact softlens, #lentile hidrogel , #Remedii