Uleiul de Oregano: Ingredient ideal pentru intarirea sistemului imunitar

Joi, 20 Aprilie 2017, ora 12:55
2707 citiri
Uleiul de Oregano: Ingredient ideal pentru intarirea sistemului imunitar

(P) Tranzitia dintre anotimpuri poate sa fie uneori o adevarata provocare pentru sistemul nostru imunitar si nu intotdeauna trecem prin aceasta perioada fara sa racim sau fara ca organismul sa dea semne de slabiciune.

Spre exemplu primavara, oricat de mult ne-am dori sa renuntam la hainele groase si sa ne bucuram de vremea de afara, este important ca mai intai sa ne protejam organismul. Iar solutiile naturale trebuie sa fie prima optiune pe lista.

Important: Nu face din pastilele pentru raceala o prioritate atunci cand simti primele semne de febra sau stranut. Previne cauza, nu trata efectul!

Si cum poti face asta?

Spre exemplu stiai de beneficiile multiple ale uleiului de oregano? Conform specialistilor fitoterapeuti de la Plantum.ro - produse naturiste, uleiul de oregano nu se foloseste doar la gatit, ci este un puternic remediu natural pe care oricine trebuie sa il aiba in casa!

Iata ce trebuie sa stii despre uleiul de oregano:

Conform unor studii recente, proprietatile uleiului de oregano sunt datorate carvacrolului care distruge membrana ce protejeaza bacteriile de sistemul nostru imunitar. Acesta functioneaza foarte bine asemenea unui antibiotic, aflandu-se din ce in ce mai mult in atentia medicilor. Reprezinta alternativa viabila pentru medicamente, cu precadere in cazul agentilor patogeni care in timp au dobandit rezistenta la antibiotice.

Spune STOP nevralgiilor, simptomelor in care predomina durerea si problemelor generate de o circulatie deficitara! In plus, uleiul de oregano este foarte util pentru combaterea sinuzitelor, alergiilor si imbunatateste digestia.

Ce face uleiul de oregano atat de benefic?

Daca nu stiai pana acum, uleiul de oregano are un spectru atat de larg de utilizare datorita capacitatii de ardere a toxinelor, cauza a majoritatii bolilor!

Cum utilizam uleiul de oregano in cativa pasi simpli:

1. Pentru combaterea infectiilor bacteriene sau micotice, uleiul se administreaza intern (cateva picaturi de 2 ori/ zi). Pentru un gust mai bun, poti adauga 1 lingurita de miere.

2. Pentru prima faza a racelii (stari acute, dureri puternice), poti administra cate 2 picaturi o data la 2 ore.

3. Pentru decongestionarea cailor respiratorii, il poti folosi sub forma de aromaterapie sau inhalatii

4. La nivel extern, pentru imbunatatirea circulatiei, are efect analgezic (il poti aplica sub forma de comprese sau prin masaj).

5. Ca si antibiotic, il poti adauga intr-o crema, intr-o lotiune sau intr-un ulei (spre exemplu uleiul de neem care la randul sau este un antiseptic extraordinar).

6. In plus, uleiul de oregano poate fi folosit si pentru o igiena orala corespunzatoare. Adauga-l in pasta de dinti sau intr-o solutie de clatire si bucura-te de o respiratie proaspata!

Alte proprietati terapeutice ale uleiului de oregano pe care neaparat trebuie sa le stii:

* Proprietati antidiabetice

* Hipotensive

* Antiseptice

* Antifungice (pentru un tratament intern si extern complex, impotriva infectiilor fungice, inclusiv candida)

* Antiparazitare

Nu uita, proprietatile terpeutice ale uleiului de oregano au fost recunoscute inca din timpul grecilor si romanilor!

Sfatul nostru: Profita si tu de acest remediu natural si bucura-te de sanatatea ta!

#produse naturiste, #ulei oregano , #Remedii naturale