Lupta cu raceala fara sa treci pe la farmacie

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 00:00
2545 citiri
Lupta cu raceala fara sa treci pe la farmacie
Simptomele racelii

Exista aproximativ 200 de virusi care pot cauza comuna raceala, ale carei simptome pot varia de la senzatia de inflamare a gatului pana la febra si frisoane. Acesti virusi se raspandesc cu usurinta mai ales iarna. Din diverse motive, foarte multi dintre noi prefera sa se trateze prin metode alternative.

Terapeutii alternativi cred ca simptomele racelii nu trebuie suprimate. Acestea reprezinta modalitatea prin care corpurile noastre se lupta cu virusul, asa ca ar trebui sa incurajam acest proces. Tratamentele alternative promit scurtarea duratei bolii si chiar prevenirea aparitiei acesteia.

Terapie prin nutritie

Anumite alimente si suplimente te pot ajuta sa racesti mult mai rar sau sa scapi mai repede de aceasta boala. Exista anumite diete cu ajutorul carora iti poti creste gradul de imunitate. Trebuie sa renunti zahar, grasimi si alcool si sa iti umpli frigiderul cu legume proaspete, cereale integrale, proteine usor de digerat si acizi grasi esentiali.

Laptele si produsele lactate ar trebui, de asemenea, eliminate din dieta. Dupa aparitia primelor simptome, o doza serioasa de vitamina C poate duce la accelerarea vindecarii.

Terapie prin plante

Plantele pot fi folosite pentru cresterea imunitatii organismului, iar atunci cand raceala s-a instalat, acestea pot usura (nu masca) o multitudine de simptome: gat iritat, nas infundat, febra etc.

Echinacea are doua efecte importante in lupta impotriva racelii: slabeste puterea virusilor si stimuleaza sistemul de aparare al organismului.

Alte plante cu efecte pozitive sunt: galbenelele, isopul, menta si macesele.

Medicina traditionala chineza

Medicina traditionala chineza pune raceala pe seama unor factori externi corpului uman, cum ar fi vantul sau frigul.

Stilul alimentar dezechilibrat si stresul ridicat pot duce la scaderea rezistentei organismului, facandu-l vulnerabil la factorii externi.

Terapeutii ajuta la restaurarea cursul energiei corpului, sau qi, si readuc yin-ul si yang-ul in armonie.

Printre alte terapii alternative se mai numara:

Aromoterapia

Terapeutii care utilizeaza aceasta metoda sustin ca uleiurile esentiale provenite din anumite plante pot ajuta la eliminarea simptomelor racelii.

Detoxifiere prin post

Diete bazate doar pe apa si ceaiuri pot ajuta la combaterea racelii.

Homeopatia

Aceasta ramura a medicinii sustine ca poti trata anumite boli cu ajutorul unor doze infime de substante active.

Hidroterapia

Tratamentul poate include bai nazale, saune fierbinti si aplicarea alternativa de comprese calzi si reci pe gat.

#tratament naturist raceala, #simptome raceala, #tratament gripa, #medicamente gripa , #Remedii naturale