Cum sa ai mai multa energie, in aceasta primavara

Sambata, 26 Aprilie 2014, ora 00:00
2856 citiri
Cum sa ai mai multa energie, in aceasta primavara

O viata activa fizic si psihic iti consuma energia mult mai repede decat ti-ai dori, iar pana la sfarsitul zilei esti tentat sa apelezi la orice ti-ar aduce un plus de energie. Stii, totusi, care sunt energizantele care iti fac bine?

Cea mai mare parte din energie o acumulezi, desigur, mancand sanatos si respectand orele de somn. Insa cand timpul nu iti permite un regim echilibrat, cel mai bine ar fi sa arunci un ochi pe eticheta produselor energizante pe care le cumperi.

Fie ca vorbim de bauturi, pastile sau prafuri, energizantele pe care le alegi trebuie sa contina obligatoriu ingrediente naturale, iar cel mai benefic dintre ele este dextroza.

Ce este dextroza?

Mai putin cunoscuta consumatorilor romani, insa apreciata in tarile cu o populatie preocupata de multi ani de mentinerea unui stil de viata activ, precum Germania, dextroza joaca un rol extrem de important in functionarea creierului. Ea este o sursa naturala de zahar si se gaseste in fructe si miere. Dextroza este obtinuta din amidon.

Pentru a atinge performante optime, creierul este in intregime dependent de un aport constant si suficient de dextroza. Ea este singura sursa de energie pentru creier si intregul sistem nervos. De aceea se regaseste si in foarte multe suplimente energetice.

Care este cantitatea ideala de dextroza si cine poate consuma acest ingredient

Oricine crede ca are nevoie de un mic ajutor pentru a-si reveni atunci cand oboseala il cuprinde. De la elevi si studenti, care pot folosi dextroza pentru a se mentine concentrati in timpul studiului, la conducatorii auto, care trebuie sa faca fata oboselii, la sportivi si pana la profesionistii angajati, care au intotdeauna de a face cu oboseala si stress.

Organismul nostru primeste energie prin intermediul alimentelor pe care le consumam, ele asigurand substantele nutrivite pentru formarea celulelor, reglarea diferilelor procese in organism si furnizarea energiei si caldurii. Cei care furnizeaza energia sunt hidratii de carbon, de aceea dextroza, un hidrat de carbon, reprezinta o sursa necesara pentru organism.

Ce beneficii aduc tabletele cu dextroza

Principalul beneficiu al tabletelor cu dextroza este acela ca aceasta se absoarbe direct in fluxul sanguin. Astfel este transportata, prin intermediul sangelui, la toate celulele si organele din corp, inclusiv creier, oferindu-le energie in mod direct.

Tabletele cu dextroza sunt un stimulant rapid mental si fizic, insa nu trebuie ingerata o cantitate prea mare dintr-odata. Aceste produse contribuie la combatarea deficientelor de dextroza pe termen scurt, iar doza ideala este de o jumatate de tableta la fiecare 15 pana la 20 de minute.

Efectele dextrozei, in studii

Un studiu desfasurat de Dextro Energy Germania, in cooperare cu fabrica Volkswagen din Wolfsburg, a analizat efectele pe termen scurt ale administrarii unor produse pe baza de dextroza. Au fost desfasurate simulari de conducere a autoturismului.

Subiectii testului au fost ofiteri de politie, cu multi ani de experienta in condus.

Un grup de participanti a primit dextroza, iar celuilalt grup i s-a administrat un preparat fara dextroza, dar cu acelasi gust (efectul Placebo). In urma evaluarilor s-a demonstrat ca persoanele carora li s-a administrat dextroza faceau mai putine greseli pe masura ce conduceau mai mult. Asadar, dextroza imbunatateste concentrarea in mod masurabil si in timpul condusului.

Alexandru Perian

General Manager Polar Trading

Importator Dextro Energy in Romania

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bauturi energizante, #dextroza energizant, #energizant natural, #Dextro Energy , #Regim alimentar