Branza, leguma preferata de scolarii britanici - sondaj

Luni, 03 Iunie 2013, ora 11:34
1798 citiri
Branza, leguma preferata de scolarii britanici - sondaj

O treime din scolarii britanici din clasele primare cred ca branza este o leguma, iar pentru 20% din acestia crochetele de peste sunt facute din carne de pui, arata un studiu al British Nutrition Foundation (n.r. Fundatia Britanica pentru Nutritie), care releva astfel cunostintele insuficiente ale elevilor in privinta alimentatiei.

In plus, conform cercetarii realizate pe un esantion de 27.500 de elevi din intreaga Mare Britanie, unul din zece scolari considera ca rosiile cresc sub pamant, scrie, luni, Daily Mail.

Concluziile studiului au fost putin imbucuratoare: prea multi elevi sar peste micul dejun si prea putini dintre ei consuma cu regularitate peste.

Astfel, in ziua sondajului, unul din 10 copii din scoala primara sarise peste micul dejun, in timp ce la categoria de varsta 11-14 ani acest indice a ajuns la aproape un sfert, iar la categoria 14 - 16 ani la o treime.

In plus, trei sferturi dintre elevii din scoala primara si noua din zece elevi de liceu nu au stiut ca in fiecare zi ar trebui sa consume cinci sau mai multe portii de fructe si legume.

#alimentatie scolari, #cunostinte alimentatie elevi, #elevi Marea britanie, #cercetare alimentatie Marea Britanie , #Nutritie