Cum sa impaci tinuta business cu mersul pe bicicleta

Sambata, 29 August 2015, ora 00:00
2827 citiri
Cum sa impaci tinuta business cu mersul pe bicicleta
Foto: Vlad Maris (Arhiva personala)

Si tu preferi sa-ti lasi masina acasa si, fara sa renunti la tinuta profesionala impecabila, sa-ti iei bicicleta si sa pornesti spre birou?

In acest caz, trebuie sa te asiguri ca faci lucrurile corect, in functie de anotimp si situatie. Primavara si toamna tinutele recomandate sunt de culori inchise dar nu foarte groase, pentru ca mersul pe bicicleta este un efort fizic constant si trebuie sa evit supraincalzirea.

Sfatul vine chiar de la Vlad Maris, unul dintre cei mai cunoscuti consultanti in domeniul vestimentar din Romania, care adauga un element ce nu trebuie sa-ti lipseasca din servieta: o haina impermeabila.

Vara, in schimb, specialistul iti recomanda tinute deschise la culoare, din materiale specifice verii: lana subtire, bumbac, in.

Oricat de frumos ar fi afara, insa, fondatorul Maris - Made to Measure iti recomanda sa renunti totusi la bicicleta daca stii ca urmeaza o sedinta sau un eveniment important, pentru ca aspectul impecabil este cel care primeaza.

"Daca purtati sacou, acesta va fi intotdeauna descheiat, chiar daca este sacou la doua randuri de nasturi. Si veti avea nevoie de pantofi cu talpa cauciucata. In cazul pantofilor cu talpa de piele, exista riscul sa alunecati pe asfalt sau la contactul cu pedalele", adauga Vlad Maris.

Desigur, ajungem si la capitolul accesorii: Specialistul iti recomanda o servieta sau un rucsac ce pot fi tinute pe dupa umar si o pereche de ochelari. Ei te vor proteja atat de soare cat si de vant.

Si inca un aspect: Pe bicicleta nu ai nevoie de cravata!

"Ar fi bine sa renuntati la cravata in timpul mersului, o puteti pastra in servieta pana la sosirea la birou", explica Vlad Maris.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tinuta business bicicleta , #Exercitii fizice