Cum sa faci miscare stand la birou

Sambata, 14 Decembrie 2013, ora 00:00
6649 citiri
Cum sa faci miscare stand la birou

Durerile de spate sunt cauzate, cel mai adesea, de simplul fapt ca stai toata ziua pe scaun, la calculator. Te-ai gandit vreodata, insa, cat de bine ti-ar prinde sa stai pe un obiect care sa-i ceara corpului tau sa se incordeze pentru a-si pastra echilibrul?

Mingea este o varianta, utila si la birou, nu doar in sala de aerobic, spun specialistii.

"Echilibrul instabil continuu la care ne obliga statul pe minge este un exercitiu extrem de eficace pentru intreaga musculatura a corpului, oferind in permanenta o posturare corecta a coloanei si un tonus fizic si psihic crescut", a explica Mihaela Mihaescu, fiziokinetoterapeut, Centrul de fiziokinetoterapie si recuperare medicala MedLife.

Citeste si Petreci mult timp la birou? Ai grija de spatele tau

In timp ce stai asezat pe o astfel de minge, "spatele efectueaza o serie de 'micro-miscari' care intaresc muschii trunchiului (muschii abdominali, intercostali si inferiori spate), sustinand astfel mai bine coloana vertebrala", spun importatorii Wellness Ball Active Sitting.

Business24 iti recomanda aceasta minge creata special pentru a fi utilizata la birou. Ii poti invita si pe partenerii tai de discutii sa ia un loc sanatos.

In primul rand, ea functioneaza ca un "scaun dinamic" si, totusi, stabil, prin faptul ca este mai grea la baza.

In al doilea rand, este imbracata intr-o husa ce ii pastreaza eleganta, dar si functionalitatea: este realizata dintr-un material antibacterian, antiderapant si "dotata" cu fermoar, in cazul in care vrei sa folosesti mingea in scopuri sportive.

Nu in ultimul rand, vine cu un maner, ca sa o poti transporta, o pompa, dar si cu un QR code care, odata accesat, iti permite sa vizualizezi antrenamente dezvoltate de specialisti pentru aceasta minge.

Poti cumpara o astfel de minge Wellness Ball Active Sitting pentru 245 de euro, chiar din sediul Technogym din Bucuresti.

#minge fitness scaun, #scaun dinamic birou, #dureri spate birou, #Wellness Ball Active Sitting, #minge Technogym , #Exercitii fizice