Body Pump: Cea mai rapida cale de a fi in forma

Sambata, 30 Iunie 2012, ora 00:00
31630 citiri
Body Pump: Cea mai rapida cale de a fi in forma

Antrenamentul Body Pump este cea mai rapida modalitate de a fi in forma, sustin oficialii Les Mills, cei care au creat acest program. Antrenamentul se concentreaza pe utilizarea de greutati medii si miscari repetate de foarte multe ori ce te vor ajuta sa scapi de grasime si sa castigi forta si conditie musculara.

Pentru a afla secretele celei mai rapide modalitati din lume prin care poti sa slabesti am stat de vorba cu Peter Ambjorn, product manager la World Class Romania - partener Exclusiv Les Mills in Romania.

Body Pump are o coregrafie atent studiata de specialisti, miscari stabilite in urma unor evaluari indelungate si iti permite sa il practici indiferent de varsta, a declarat Peter Ambjorn, intr-un interviu acordat Business24.

Pentru inceput, spuneti-ne mai multe despre antrenamentele BodyPump. Ce exercitii sunt specifice acestor antrenamente?

Body Pump este unul dintre cele mai complexe antrenamente pe care le avem la centrele noastre WorldClass Romania, dar si in intreaga lume.

WorldClass Romania are exclusivitate asupra conceptului din partea Les Mills Nordic, cu sediul in Suedia. Acest lucru inseamna ca poti gasi adevaratele exercitii Body Pump doar la centrele WorldClass in Romania.

Antrenamentul este construit pe 10 etape diferite, pe muzica si exercitii care dureaza intre patru si sase minute.

Etapele sunt: incalzirea, picioare (genuflexiuni in diferite pozitii si pe ritmuri diferite), piept, spate, triceps, biceps, picioare (sarituri, pe loc sau dinamice), umeri, abdomene, apoi relaxare si intindere.

Pentru a realiza aceste exercitii ne folosim de step box, de bara cu greutati, de greutati simple si, desigur, de greutatea propriului corp.

Care sunt muschii cei mai solicitati in antrenamentele Body Pump?

Nu putem spune ce exista un anumit muschi vizat in acest antrenament. Lucram asupra tuturor grupelor majore de muschi si schimbam exercitiile odata la trei luni. Tehnica are ca scop gasirea diferitelor modalitati de a antrena muschii, precum si noi unghiuri si tipuri de miscari.

Ne concentram in fiecare etapa asupra unei grupe de muschi timp de cinci minute: in acest timp, portiunea are parte de un antrenament excelent, generand forta si rezistenta pentru respectiva zona a corpului.

Care sunt efectele acestui antrenament?

Toti instructorii nostri sunt formati la cele mai inalte standarde si toti trebuie sa obtina o licenta inainte de a preda aceste cursuri. Despre BodyPump, Les Mills sustine ca este "cea mai rapida modalitate din lume de a fi in forma".

Cu Body Pump arzi intre 470 si 550 de calorii pe antrenament, iti sporesti masa musculara, puterea si rezistenta dar si densitatea osoasa prin exercitii dinamice precum genuflexiuni, sarituri si alte astfel de exercitii.

Poate oricine sa participe la aceste antrenamente?

Body Pump este creat pentru toata lumea. Poti decide daca vrei sa sporesti greutatea barei sau, daca ai o zi mai proasta, poti sa scazi greutatea pentru a-ti continua exercitiile in mod normal.

In cazul in care abia te-ai intors din concediu sau te afli in recuperare fizica, tot ce trebuie sa faci este sa spui asta instructorului, iar el te va ajuta cu sfaturi si va gasi exercitii alternative pentru tine.

Programul este dezvoltat si cercetat de peste 25 de ani, iar Les Mills garanteaza 100% siguranta antrenamentelor, daca programul este urmat indeaproape de cursant.

Fiecare program din Body Pump 82 a fost cercetat de doctori, fizioterapeuti, muzicieni si coregrafi timp de trei luni de zile.

Apoi cursul a fost testat pe un grup mic pentru a indeparta orice risc.

Programul a fost lansat intr-un centru mai mic, fiind analizat in amanunt.

In momentul in care Body Pump a ajuns in centrele noastre, el a fost cercetat deja timp de un an. Asadar, antrenamentul este unul foarte sigur.

Poti practica acest antrenament la orice varsta?

Body Pump este un antrenament potrivit pentru oricine, incepand de la 16 ani. Cel mai in varsta client al meu avea 76 de ani. Ii placea foarte mult muzica si se simtea mult mai bine dupa fiecare curs.

In acest caz,antrenamentul a fost creat pentru intretinere.

Cat de repede ajungi la aspectul fizic dorit cu antrenamentele Body Pump?

Fiecare corp este diferit, iar rezultatele apar, implicit, diferit la fiecare in parte. Cel mai important, insa, este sa asculti si sa urmezi sfaturile instructorului.

Daca nu urmezi acele sfaturi risti sa pierzi 50% din munca depusa, fara satisfactia dezvoltarii si castigi doar o stare de stagnare foarte puternic accentuata.

Eu recomand doua-trei antrenamente de Body Pump saptamanal pentru o concretizare rapida a rezultatelor.

Daca mai urmezi si alte antrenamente la sala, cu bicicleta sau antrenamente individuale, vei obtine cel mai probabil un rezultat rapid si nu ai nevoie de mai mult de doua antrenamente Body Pump pe saptamana.

#slabit rapid, #cale rapida corp frumos, #Body Pump Les Mills, #interviu Peter Ambjork , #Exercitii fizice