Campania sociala Mamografia Salveaza Vieti ofera mamografii gratuite pentru femeile cu venituri reduse

Joi, 02 Octombrie 2014, ora 17:10
1521 citiri
Campania sociala Mamografia Salveaza Vieti ofera mamografii gratuite pentru femeile cu venituri reduse

Donna Medical Center, Clinica dedicata sanatatii femeii si Centru de Excelenta pentru depistarea precoce a cancerului mamar, a lansat campania sociala Mamografia Salveaza Vieti "DARUIESTE un LIKE si SALVEAZA o viata", prin care va acorda pe o perioada nedeterminata mamografii gratuite femeilor de peste 40 de ani, cu venituri sub pragul de 1.000 de lei.

Centrul medical isi doreste ca acest demers sa duca la salvarea cat mai multor vieti prin depistarea precoce a cancerului mamar, precum si la educarea publicului larg in privinta pericolului cancerului la san.

Din acest motiv, in prima luna de campanie Donna Medical Center va acorda 50 de mamografii gratuite primelor femei inscrise in program, urmand ca ulterior beneficiarele mamografiilor gratuite sa fie selectionate prin tragere la sorti.

Initiativa apartine medicului Elena Claudia Teodorescu, fondatorul Donna Medical Center, care in cei 15 ani de experienta in Imagistica Sanului a constatat nevoia esentiala de depistare precoce a cancerului mamar pentru salvarea de vieti si mai mult, pentru supravietuirea in conditii aproape normale a femeilor afectate de aceasta boala. Campania este sustinuta de Societatea de Chirurgie a Sanului, a carui presedinte este Prof. Univ. Dr. Alexandru Blidaru, si care va avea un rol extrem de important in desfasurarea acestei campanii.

Societatea va oferi pacientelor diagnosticate cu cancer mamar consultatii gratuite. De asemenea, Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor, Crucea Rosie Calarasi si Info Cancer de san si compania TinaR si-au anuntat suportul public pentru aceasta initiativa.

"De-a lungul celor 3 ani de la fondarea Donna Medical Center, Centru de Excelenta pentru depistarea precoce a cancerului mamar, am oferit servicii medicale de exceptie si am educat mii de femei despre preventie si sanatate feminina. Am vazut foarte multe cazuri de cancer la san, unele intr-un stadiu incipient, altele intr-un stadiu mai avansat si am dorit sa schimb acest ultim aspect.

Eu, impreuna cu echipa de medici exceptionali pe care o conduc, am decis sa ne implicam in comunitate si sa initiem campania "Mamografia Salveaza Vieti", ce isi propune ca scop principal sa ajute cat mai multe femei de peste 40 de ani cu mijloace financiare reduse, sa beneficieze de mamografii gratuite, avand astfel sansa de a descoperi foarte devreme cancerul mamar posibil existent si a-l trata eficient si vindeca.

Scopul secundar al campaniei este sporirea nivelului de constientizare asupra importantei preventiei si sanatatii feminine, prin inchegarea unei comunitati Facebook de sustinatori ai luptei impotriva cancerului la san, unde acestia sa poata face schimb de sfaturi si experiente si unde vor primi, la randul lor, informatii si recomandari pentru a fi in controlul sanatatii lor", a spus dr. Elena Claudia Teodorescu, fondator Donna Medical Center.

Femeile care doresc sa beneficieze de o mamografie gratuita in cadrul clinicii Donna Medical Center se pot inscrie completand formularul de pe site-ul www.mamografiasalveazavieti.ro si prin acceptarea termenilor si conditiilor campaniei.

Acestea vor primi gratuit cate o mamografie prin tragere la sorti la fiecare 250 de like-uri acumulate in comunitatea de Facebook a campaniei, www.facebook.com/Mamografiasalveazavieti.ro.

"Daca cunosti o persoana de peste 40 de ani cu venituri reduse, poate chiar prietena, mama sau bunica ta, ajuta-le sa completeze formularul de inscriere de pe site-ul www.mamografiasalveazavieti.ro pentru a beneficia de o mamografie gratuita la Donna Medical Center, Centru de Excelenta in depistarea precoce a cancerului de san. Nu ezita! Gandeste-te ca poate viata lor sta in mainile tale!", a completat dr. Elena Claudia Teodorescu, fondator Donna Medical Center.

Echipa medicala a centrului este formata din 24 de medici primari si este condusa de Dr. Elena Claudia Teodorescu, membru Fondator al Societatii de Imagistica a Sanului din Romania. Recunoscut ca singurul centru medical dedicat sanatatii femeii din Bucuresti, Donna Medical Center detine dotari medicale de varf precum ecograful Hitachi Preirus, ce permite un grad inalt de acuratete la diferentierea formatiunilor mamare benigne de cele maligne, ecograful de ultima generatie, GE Voluson E8, cu cea mai performanta tehnologie 3D/ 4D, mamograful Siemens Mammomat 3000, unitate de screening si diagnostic de tip "all in one".

Donna Medical Center a demonstrat ca este mai mult decat un centru medical prin sprijinul pe care il acorda pacientelor diagnosticate cu cancer mamar. Centrul este compus din 7 cabinete medicale cu specialitati medicale precum: explorari imagistice (ecografie, mamografie, sonoelastografie mamara), obstetrica-ginecologie, oncologie, endocrinologie, chirurgie si analize de laborator.

Anul 2014 este al treilea an in care centrul sustine programe de consiliere psihologica pentru acestea: Grupul de Suport Psihologic Gratuit pentru Pacientele cu Cancer Mamar. Recent, Donna Medical Center impreuna cu Hospice Casa Sperantei a initiat un Grup de suport pentru pacientele cu cancer de san si limfedem. Centrul Medical a fost infiintat in septembrie 2011.

Societatea de Chirurgie a Sanului, partenerul campaniei Mamografia salveaza vieti, este o asociatie medicala non-profit, infiintata in anul 2012 care reuneste specialisti implicati in diagnosticul si tratamentul afectiunilor glandei mamare.

In perioada 10 - 11 octombrie 2014, Societatea de Chirurgie a Sanului in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, Bucuresti organizeaza in Bucuresti cea de-a doua editie a Conferintei Actualitati in Diagnosticul si Tratamentul Cancerului Mamar. Pentru mai multe informatii legate de activitatea Societatii, va rugam sa accesati site-ul www.chirurgiesan.org.

#Mamografia Salveaza Vieti, #campania Donna Mamografia, #investigatii mamare gratuite , #Clinici