Tratamente anti-aging rapide: Dermaroller, la pauza de pranz

Sambata, 12 Mai 2012, ora 00:00
15771 citiri
Tratamente anti-aging rapide: Dermaroller, la pauza de pranz

Tratamentul cu dermaroller este una dintre cele mai recente tehnici anti-aging: poate fi realizata si intr-o pauza de pranz, iar pielea se reface in doua zile, astfel incat activitatea ta profesionala nu este afectata de interventie.

Dermarollerul este prevazut cu ace foarte fine care activeaza, practic, sistemul de regenerare a pielii, fara a lasa urme.

"Procedura dureaza aproximatix o ora (este inclusa si anestezia topica) putand fi incadrata in randul procedurilor 'lunchtime'", explica Dana Popoiu, medic specialist in dermatologie si manager la clinica Dermestetica.

Dermarollerul functioneaza atat impotriva ridurilor, cat si in cazul problemelor de pigmentatie, daca ai pori dilatati sau chiar vergeturi, iar specialistul iti garanteaza rezultate excelente.

"Imediat dupa tratament ramane o roseata care se atenueaza in urmatoarele doua zile. Doamnele pot folosi cu succes fardurile imediat posttratament. Domnii pot avea doar un aspect mai imbujorat. Recomandarea absolut imperioasa este necesitatea aplicarii cremei cu ecran solar in timpul sesiunilor de tratament", explica Dana Popoiu intr-un interviu acordat Business24.

Ce presupune tratamentul cu rollerul dermatologic

Terapia cu micro-needle, cunoscuta si ca terapie pentru inductia de colagen, reprezinta o terapie revolutionara si foarte recenta a gamei de tratamente estetice. Acest tratament este efectuat ca o procedura non-chirurgicala si non-invaziva, cu ajutorul unui instrument numit dermaroller, dupa aplicarea unei creme pentru anestezie.

Dermaroller-ul este un dispozitiv simplu care consta intr-un maner cu un cilindru prevazut pe suprafata cu ace foarte fine, din inox, cu lungimi intre 0,5 si 2 mm. Acest cilindru este rulat pe piele in diferite directii pentru a obtine un beneficiu terapeutic, de aici si denumirea de "dermaroller". Aceste ace formeaza microincizii de dimensiuni foarte mici in pielea tratata, care se vindeca rapid, fara sa lase urme post-tratament.

Tratamentul cu micro-needle devine din ce in ce mai cunoscut in toata lumea, nu doar in corectarea cicatricilor, ci si in tratamentele anti-imbatranire.

Acesta prezinta anumite avantaje fata de tratamentul de refacere a pielii cu laser; tratamentul cu micro-needle nu afecteaza epidermul (stratul superficial al pielii) precum in cazul celui cu laser, timpul de convalescenta este minim, comparativ cu cel din urma procedurii ablative cu laser, iar tratamentul este mult mai putin costisitor comparativ cu laserul.

Dermaroller-ul rezolva problema ridurilor

Terapia cu micro-ace se adreseaza atat femeilor, cat si barbatilor in egala masura si se bazeaza pe mecanismele de auto-vindecare ale organismului. Corpul tau reactioneaza la introducerea acelor la fel cum ar reactiona la orice alt obiect de penetrare a pielii.

Diferenta este de dimensiune a obiectului - fiind vorba de micro-ace. Introducerea de ace chirurgicale foarte mici este simtita de nervii receptori ai pielii ca un stimul al leziunii. Acele sunt atat de fine si subtiri, incat ranirea tesutului este putin probabila. Cu toate acestea, acest "stimul nervos" are ca tinta un proces de vindecare in cascada.

Celulele din piele elibereaza semnale de crestere catre celulele nediferentiate, dupa intepare. Efectul este raspandirea de noi celule. Acestea inchid rana, transformandu-se automat in fibre de colagen, dar creeaza si fibre capilare care ajuta la circulatia sangelui.

Rollerul de microneedling foloseste pana la 550 de ace foarte subtiri pentru a crea incizii in piele atat cat este suficient pentru a stimula producerea de colagen si elastina.

Micro-canalele rezultate ajuta, de asemenea, la infuzarea de seruri terapeutice, pentru o mai buna penetrare a acestora si cresterea eficacitatii. Multe studii clinice au aratat ca absorbtia serurilor este imbunatatita de pana la 1000 de de ori daca acestea sunt aplicate cu ajutorul microneedling-ului.

Tratamentul nu trebuie sa fie neaparat dureros

Procedeul de micro-needling cu ace mai lungi de 0,3 milimetri este dureros. Dar nu este nevoie ca pacientii sa suporte durerea in timpul tratamentului cu micro-ace. Mii de tratamente sunt aplicate cu succes fara a cauza dureri sau discomfort semnificativ pentru ca se aplica un anestezic topic (crema/gel) cu 20-30 minute inaintea procedurii.

Acest tratament se recomanda persoanelor cu cicatrici atrofice postacneice, pori dilatati, pete maronii, riduri de repaos in jurul ochilor, in jurul gurii, frontal sau la nivelul obrajilor, cu piele agresata actinic (prin expunere la soare), piele flasca si terna cu elasticitate redusa.

Ce trebuie sa stii despre tratamentul cu rollerul dermatologic

Succesiunea si intervalurile dintre tratamentele cu micro-needle depind in mare parte de starea pielii pacientului.

Tratamentul cu dermaroller este efectuat la intervale de timp intre patru si opt saptamani, fiind nevoie de mai multe sesiuni (intre 3 si 6) pentru obtinerea efectului dorit asupra pielii.

Procedura dureaza aproximatix o ora (este inclusa si anestezia topica) putand fi incadrata in randul procedurilor "lunchtime".

Costul este de 350 de lei sedinta (pentru tratamentul facial ) si 550 de lei sedinta pentru tratarea vergeturilor.

Dupa tratament poate aparea o roseata discreta si o usoara exfoliere a pielii care pot persista maxim trei zile. In acest interval este necesar sa aplicam o cantitate mai mare de crema hidratanta pentru a grabi epitelizarea.

In cursul sesiunilor de tratament este absolut obligatorie evitarea expunerii directe la soare si folosirea cu regularitate a cremelor cu ecran solar recomandate de catre medic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tratamente anti aging rapide, #tratament dermaroller, #rezolva problema ridurilor, #tratament riduri , #Clinici private