Sanatatea femeii in dezbatere la prima conferinta dedicata, din Europa Centrala si de Est

Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 15:32
1256 citiri
Sanatatea femeii in dezbatere la prima conferinta dedicata, din Europa Centrala si de Est

Revista Politici de Sanatate organizeaza in data de 28 Noiembrie 2013, Conferinta Internationala Sanatatea Femeii - Woman's Health, prima conferinta de acest gen din Romania, Europa Centrala si de Est, sub auspiciile si in parteneriat cu Parlamentul Romaniei, Comisia pentru sanatate publica - Senat.

Sanatatea femeii nu mai inseamna doar afectiuni care tin de obstetrica si ginecologie. Medicina a evoluat, iar ultimele descoperiri au pus bazele unei specialitati - Gender Medicine - care recunoaste diferentele in manifestarile patologice, particularitatile si reactiile la tratament ale organismului feminin comparativ cu cel masculin.

In anul 2010, Organizatia Mondiala a Sanatatii a publicat raportul intitulat "Women and Health: today's evidence, tomorrow's agenda", evidentiind problemele de sanatate specifice femeilor si fetelor, precum si nevoia de strategii inovatoare si de noi modele de livrare a serviciilor medicale.

In Romania nu exista o autoritate dedicata sanatatii femeilor. In plus, foarte putini romani constientizeaza ca exista diferente semnificative intre genuri, in materie de sanatate. Sanatatea femeii nu mai inseamna doar sanatate reproductiva. Impactul mediului, al conditiilor sociale si economice este diferit pentru cele doua genuri.

#conferinta sanatatea femeii, #conferinta sanatate, #probleme sanatate femei , #Boli si afectiuni