Ochiul bionic: Tehnologia ii ajuta pe oameni sa vada din nou

Sambata, 18 August 2012, ora 16:40
2396 citiri
Ochiul bionic: Tehnologia ii ajuta pe oameni sa vada din nou
Foto: gizmag.com

Dupa lungi cercetari, oamenii de stiinta americani de la Universitatea Cornell, New York, SUA, au reusit intr-un final sa imbunatateasca performantele unui implant retinian, sau ochi bionic, pentru oamenii care si-au pierdut vederea, prin realizarea unui cod care transmite catre creier stimuli vizuali.

Codul este format din modele specifice de impulsuri electrice. Prin incorporarea acestora in implantul retinian, cercetatorii au reusit sa restabileasca vederea unor cobai cu vedere partiala. In urma testelor, s-a constatat ca soarecii erau capabili sa discearna carcateristicile faciale si sa urmareasca imaginile cu privirea.

Oamenii de stiinta au facut o reconstituire bazata pe semnalele electrice pe care le dadea implantul retinian al cobailor din care a rezultat chipul unui nou-nascut. Insa, cu acelasi implant retinian, dar fara a activa codul, ceea ce se distingea erau doar cateva pete neclare, sterse si luminoase.

Citeste mai multe despre despre Ochiul bionic: Tehnologia ii ajuta pe oameni sa vada din nou pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ochi bionic vedere orbi, #implant retinian, #studiu recapatare vedere orbi, #proteze retiniene orbi , #Boli si afectiuni