Suma cerută de un fost polițist pentru a ajuta două persoane să obțină permise de conducere fără a susține probele

Vineri, 24 Martie 2023, ora 11:25
39 citiri
Suma cerută de un fost polițist pentru a ajuta două persoane să obțină permise de conducere fără a susține probele
Polițist FOTO Unsplash

Fostul agent de Poliţie judiciară din Bucureşti prins în flagrant când primea 10.000 de euro de la o femeie căreia i-a promis că va determina funcţionari publici să faciliteze obţinerea frauduloasă, de către aceasta şi fratele ei, a permiselor de conducere a fost trimis în judecată de DNA.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Victor-Daniel Popescu, la data faptei agent de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Politie a Municipiului Bucureşti (D.G.P.M.B.) - Secţia 21, pentru trafic de influenţă.

”La data de 14 martie 2023, inculpatul Popescu Victor-Daniel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 15.000 de euro pentru a-şi trafica influenţa pe care ar fi pretins că o are asupra unor funcţionari publici, însărcinaţi cu eliberarea permiselor de conducere, promiţând cu aceeaşi ocazie că îi va determina pe aceştia să faciliteze obţinerea în mod fraudulos, de către aceasta şi fratele ei, a documentelor respective”, arată DNA, într-un comunicat de presă transmis vineri.

Astfel, în 15 martie, Popescu ar fi primit de la persoana respectivă suma de 10.000 de euro, reprezentând o primă tranşă din suma pretinsă iniţial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă. ...citeste mai departe despre "Suma cerută de un fost polițist pentru a ajuta două persoane să obțină permise de conducere fără a susține probele" pe Ziare.com

#politist, #DNA, #permise conducere , #Stiri Administratie