Despăgubiri record primite de un pacient care s-a infectat cu o bacterie periculoasă într-un spital din România

Vineri, 24 Martie 2023, ora 09:12
633 citiri
Despăgubiri record primite de un pacient care s-a infectat cu o bacterie periculoasă într-un spital din România
Un pacient care s-a infectat în spital cu o bacterie periculoasă a primit despăgubiri record FOTO Arhivă

Un pacient din Neamţ a primit daune record de la un spital unde s-a infectat cu o bacterie în timpul internării pentru tratarea unei fracturi. Judecătorii au decis că pacientul trebuie să primească despăgubiri de 150.000 de euro.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, care a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ în urma unui accident rutier, a câştigat procesul cu unitatea sanitară. Acesta a primit despăgubiri record dovedind că s-a infectat cu stafilococ auriu în timp ce era internat în spitalul respective.

Bărbatul a susținut în fața instanței că în perioada internării la ortopedie, în anul 2015, a căpătat o infecţie nosocomială, fiind nevoit să se trateze şi la Târgu Mureş. Inițial, judecătorii au stabilit daune de 200.000 euro. Șentinţa a fost contestată la Curtea de Apel Bacău şi pretenţiile au fost scăzute la 150.000 de euro.

Alexandru Filimon, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, a declarat pentru Mesagerul de Neamţ că daunele au fost achitate. ...citeste mai departe despre "Despăgubiri record primite de un pacient care s-a infectat cu o bacterie periculoasă într-un spital din România" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pacienti, #infectare, #stafilococul auriu, #despagubiri, #spital , #Stiri Administratie