Care sunt firmele care vor să construiască centurile orașelor Azuga și Bușteni. CJ Prahova a primit deja ofertele

Luni, 13 Martie 2023, ora 12:06
729 citiri
Care sunt firmele care vor să construiască centurile orașelor Azuga și Bușteni. CJ Prahova a primit deja ofertele
Consiliul Jusdețean Prahova a primit oferte pentru construirea centurilor orașelor Azuga și Bușteni FOTO DRDP București

Consiliul Județean Prahova a primit două oferte la licitația pentru construirea centurilor Azuga și Bușteni. Cele două oferte provin de la constructori din România, Bulgaria și Turcia. Unii dintre ei construiesc deja lotul 2 din Autostrada Ploiești – Buzău.

Ofertele au fost depuse de Asocierea CONI (Leader) – SC DINENG DEV SRL – RIA DESIGN CONSULTING SRL – Trace Group Hold – INFRA EXPERT, Asocierea OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Leader) – VISIO CONSTRUCTION WORKS și Asocierea româno – bulgară Coni – Trace a câștigat contractul pentru execuția lucrărilor pe lotul 2 Mizil – Pietroasele din Autostrada Ploiești – Buzău (A7).

Centura orașului Azuga va avea o lungime de aproape 3 km și două benzi de circulație. Vor fi construite un semitunel de 200 m, 6 poduri peste râul Prahova, un pasaj subteran la intersecție cu DN1 și calea ferată, un pasaj suprateran peste Râul Prahova și calea ferată, precum și 3 sensuri giratorii, potrivit președintelul CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Centura orașului Bușteni va avea o lungime de aproape 7 km și două benzi de circulație. Vor fi construite 5 poduri noi peste Râul Prahova și unu peste Pârâul Jepilor, un pasaj suprateran peste Râul Prahova și calea ferată, un pasaj subteran lângă Castelul Cantacuzino, precum și 4 sensuri giratorii de legătură cu DN1, A3 și principalele artere rutiere din oraș

Lucrări ce se vor derula pe parcursul a 3 ani.

Durata contractului este de 36 de luni. Autoritatea contractantă a planificat finalizarea serviciilor de proiectare în termen de 6 luni de la emiterea ordinului de începere a prestării serviciilor iar finalizarea execuției lucrărilor în termen de 30 de luni de la emiterea ordinului de începere a execuției lucrărilor.

Finanțarea lucrărilor pentru centurile Azuga și Bușteni este asigurată de Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., din fonduri europene – prin Programul Operațional de Transport 2021-2027, iar valoarea estimată a lucrărilor scoase la licitație este de 604,73 milioane de lei, potrivit informațiilor din SEAP, potrivit bizbrasov.ro ...citeste mai departe despre "Care sunt firmele care vor să construiască centurile orașelor Azuga și Bușteni. CJ Prahova a primit deja ofertele" pe Ziare.com

#centura, #Azuga, #Busteni, #licitatie, #constructori, #Prahova , #Stiri Administratie