Prețul palatului exclusivist din centrul Bucureștiului scos la vânzare. Are vedere în curtea Ambasadei Rusiei

Joi, 27 Octombrie 2022, ora 11:52
634 citiri
Prețul palatului exclusivist din centrul Bucureștiului scos la vânzare. Are vedere în curtea Ambasadei Rusiei
Palatul Woroniecki din Capitală, scos la vânzare pentru 6 milioane de euro

Romanii care vor sa se mute intr-o cladire impozanta - cu ferestre catre Ambasada Rusiei si cu usa din spate catre Parcul Kiseleff - pot cumpara Palatul Woroniecki, scos recent la vanzare de o agentie imobliara cu un pret prohibitiv.

Este vorba de o vila amplasata la intersectia Bulevardului Kiseleff cu strada Ion Mincu, intr-una dintre zonele exclusiviste ale Capitalei, in imediata vecinatate a Ambasadei Rusiei in Romania. Cladirea are o forma de L, parter, etaj si mansarda acoperite cu olane, structura fiind din zidarie si plansee de beton.

Vila a apartinut printesei Adina Woroniecka, vaduva lui Take Ionescu, prim-ministru al Romaniei Mari intre anii 1921 - 1922, recasatorita in 1929 cu printul polonez Korybut Woroniecki.

Cladirea a fost terminata in anul 1940, pentru ca 9 ani mai tarziu sa fie nationalizata de regimul comunist. Sotia diplomatului Korybut Woroniecki a continuat sa traiasca in acest loc pana la moartea sa, in 1975, avand dreptul de a folosi ca locuinta fosta bucatarie a resedintei, scrie Imobiliare.ro.

Vila, nationalizata de comunisti si recastigata in instanta

Intre anii 1975 - 1978 palatul a adapostit colectia muzeala a fratilor Avakian alcatuita din opere de arta preponderent orientala, dar si tablouri ale unor pictori autohtoni, precum Grigorescu, Pallady sau Petrascu.

Dupa 1978 cladirea a primit diferite destinatii, urmand ca intre anii 1994 - 2003 sa redevina sediul colectiei Avakian.

Imediat dupa acest moment, casa a fost castigata in instanta de catre mostenitori si vanduta in anul 2003 actualului proprietar.

Cu o suprafata utila totala 237,52 mp si o suprafata locuibila 198,34 mp, vila are o terasa de 20,58 mp, un garaj 18,60 mp. La parter, imobilul are 8 camere si 1 baie, iar la etaj 9 camere si 2 bai.

Pretul cu care palatul este scos la vanzare este 6 milioane de euro. ...citeste mai departe despre "Pretul palatului exclusivist din centrul Bucurestiului scos la vanzare. Are vedere in curtea Ambasadei Rusiei" pe Ziare.com

#palat, #bucuresti, #piata imobiliara, #cladiri istorice Bucuresti, #ambasada Rusiei Bucuresti , #Stiri Casa