Cât costă un apartament de două camere care se răceşte şi se încălzeşte singur: La final de lună facturile sunt pe zero

Marti, 18 Octombrie 2022, ora 21:50
522 citiri
Cât costă un apartament de două camere care se răceşte şi se încălzeşte singur: La final de lună facturile sunt pe zero
Cum arată o astfel de clădire FOTO captură video

O casă care îşi optimizează consumul de energie, se răceşte şi se încălzeşte singură, nu poluează şi nu risipeşte nimic pare investiţia perfectă în vremuri de criză energetică.

Bugetul pentru o astfel de locuință nu este pentru orice buzunar, întrucât un apartament de două camere poate costa chiar şi 200 de mii de euro. Totuși, investiţia se recuperează în timp având în vedere că facturile la utilităţi sunt zero, potrivit dezvoltatorilor.

În aceste locuințe, pereții clasici sunt înlocuiți cu geamuri care izolează termic, acoperişurile sunt dotate cu panouri fotovoltaice, care aduc, la final de lună facturi pe zero, iar cine are surplus de energie îl poate vinde reţelei.

Iluminatul se face cu leduri sau senzori de mişcare, iar băile au un sistem de folosire a apei de ploaie şi de reciclare.

Toate aceste invenţii au fost prezentate la un târg de imobiliare din Capitală.

"Pentru a ști cum să eficientizăm, trebuie să știm ce ne consumă mult în locuințe, și sunt consumatori la care nu ne așteptăm, poate fi un prăjitor de pâine care consumă în stand-by. Asta putem afla cu ajutorul unei prize inteligente. Monitorizează consumul pe tot parcursul zilei și ne trimite rapoarte pe telefon", a explicat Alexandru Măxineanu, expert în case inteligente, pentru Știrile TVR.

O casă care îşi produce singură energia, nu o risipeşte şi nici nu poluează poate costa chiar şi 200 de mii de euro. ...citeste mai departe despre "Cât costă un apartament de două camere care se răceşte şi se încălzeşte singur: La final de lună facturile sunt pe zero" pe Ziare.com

#locuinte, #consum energie, #dotari, #incalzire, #economii, #investitie, #preturi , #Stiri Casa