Imagini grandioase cu podul peste Dunăre de la Brăila filmate noaptea. Ultimele lucrări până la finalizare VIDEO

Joi, 04 August 2022, ora 10:30
594 citiri
Imagini grandioase cu podul peste Dunăre de la Brăila filmate noaptea. Ultimele lucrări până la finalizare VIDEO
Podul peste Dunăre filmat noaptea FOTO captură video YouTube

Supranumit "Golden Gate de România", podul suspendat peste Dunăre de la Brăila a intrat într-o nouă etapă după mijlocul lunii iulie, după ce tablierele metalice au fost montate pe toată lungimea lui.

Următoarea etapă tehnologică va fi sudarea acestora şi, pentru a nu se ajunge la nedorita situaţie ca şantierele arterelor rutiere (inclusiv pasaje) ce converg către pod să rămână în urma acestuia, ritmul de lucru trebuie intensificat, scrie obiectivbr.ro.

Imagini spectaculoase, filmate noaptea, au fost publicate pe Youtube.

"Ceea ce s-a întâmplat, cu brio, pe drumul expres Brăila - Galaţi, iar dinspre Calea Galaţi (Farmas) şi până la întretăierea din zona Şoseaua Baldovineşti, FNC şi E87, plus pasajul peste calea ferată de la Metrans, activitatea constructorului este una din ce în ce mai intensă.

Rampa de acces, deocamdată din pământ tasat, a prins deja contur. Totodată, s-a turnat, chiar cu depăşirea unor probleme, fundaţia aferentă pilei masive de la Calea Galaţi.

Peste artera rutieră s-au atacat lucrările pregătitoare pentru legătura cu drumul expres, iar în zona FNC deja elementele de elevaţie (piloni, pile şi banchete) parcă au răsărit ca din pământ, având şi un aspect arhitectonic deosebit", potrivit obiectivbr.ro.

"Se lucrează până la ora 18, chiar şi mai târziu, şi ne dorim ca totul să se sincronizeze cu celelalte şantiere", a declarat un muncitor pentru Obiectivbr.ro.

"Aşa să fie, iar apropo de Calea Galaţi: de la canalul de irigaţii CA2 (la capătul liniilor de autobuz) şi până la curba spre Baldovineşti, sistematizarea pe verticală şi acostamentul sunt doar noţiuni teoretice.

Şi aceasta din cauza bălăriilor, şanţurilor astupate, grămezilor de pământ şi piatră, maşinilor parcate transversal sau altor obstacole – ce fac aproape imposibilă deplasarea vreunui pieton, acesta riscând să fie spulberat de autovehiculele grele şi autoturismele care, inclusiv în zona şantierului în lucru, circulă cu 80-100 km/oră", potrivit Obiectivbr.ro.

Podul suspendat peste Dunăre va fi deschis circulației în 2022

Podul suspendat peste Dunăre va avea o lungime de 1.974 de metri, dintre care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea. La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punctul d ...citeste mai departe despre "Imagini grandioase cu podul peste Dunăre de la Brăila filmate noaptea. Ultimele lucrări până la finalizare VIDEO" pe Ziare.com

#pod dunare, #Braila, #filmare, #noaptea, #stadiul lucrarilor , #Stiri Macroeconomie