Prețul petrolului rusesc s-ar putea înjumătăți. Planul pus la cale de liderii G7 împotriva lui Putin

Luni, 04 Iulie 2022, ora 15:16
568 citiri
Prețul petrolului rusesc s-ar putea înjumătăți. Planul pus la cale de liderii G7 împotriva lui Putin
Plafonarea prețului petrolului va înăspri și mai mult sancțiunile existente împotriva Rusiei FOTO Al Jazeera

Prețul petrolului rusesc va fi la aproximativ jumătate din prețul actual, a declarat premierul japonez Fumio Kishida.

Țările G7 discută în mod activ limitarea prețului petrolului rusesc, reducându-l la aproximativ jumătate din prețul de cumpărare actual, relatează agenția de presă japoneză, citând o declarație a premierului japonez Fumio Kishida.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

În timpul unui discurs la Tokyo, duminică, 3 iulie, Kishida a făcut referire la un comunicat comun lansat după summitul G7 recent încheiat în Germania.

El a menționat că va fi dezvoltat un mecanism pentru a opri achiziționarea petrolului rusesc la un preț peste limită, relatează The Japan Times.

Potrivit comunicatului, planul de plafonare a prețului petrolului ar putea permite transportul internațional de țiței și produse petroliere rusești doar dacă produsul este achiziționat la prețul stabilit sau sub prețul stabilit.

Astfel, plafonarea prețului petrolului va înăspri și mai mult sancțiunile existente împotriva Rusiei pentru invazia sa în Ucraina.

"Ne confruntăm cu o situație gravă în care ordinea pașnică este perturbată. Trebuie să arătăm că există un preț mare de plătit pentru agresiune", relatează Kyodo News, cu referire la declaraţia şefului guvernului japonez.

Premierul Japoniei a subliniat importanța ca liderii G7 să vorbească pe un front unit pentru a împiedica alte țări să învețe „lecțiile greșite” din invazia rusă a Ucrainei.

Declarația sa a fost o referire clară și la agresiunea în creștere a Chinei în regiunea Indo-Pacific. Kishida a subliniat că desfășurarea de nave de către Beijing în apele din jurul Insulelor Senkaku și explorarea zăcămintelor de gaze din Marea Chinei de Est sunt încercări de a schimba cu forță status quo-ul în regiune. ...citeste mai departe despre "Prețul petrolului rusesc s-ar putea înjumătăți. Planul pus la cale de liderii G7 împotriva lui Putin" pe Ziare.com

#pret petrol, #Rusia, #injumatatire, #plan, #lideri, #razboi Ucraina , #Stiri International