Sunt acțiunile Societe Generale o investiție bună?

Marti, 28 Iunie 2022, ora 19:05
755 citiri
Sunt acțiunile Societe Generale o investiție bună?
FOTO: capex.com

Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Bazat pe un model bancar universal diversificat, Societe Generale combină soliditatea financiară cu o strategie de creștere durabilă ce se bazează pe mai multe linii de business.

Analiștii financiari de pe Wall Street au estimat care ar putea fi pretul actiunii Societe Generale. Prețul mediu estimat pentru acțiunile GLE la final de 2022 ar putea fi 33,29 EUR, cu un maxim estimat de 42,30 EUR și un minim de 25,00 EUR. Prețul mediu țintă reprezintă o modificare de 45% față de prețul de 22,58 EUR înregistrat la jumatatea acestui an.

Aflați mai multe despre acțiunile Societe Generale, de la perspectivele economice până la revizuirile estimărilor pentru a stabiliți dacă acțiunile acestei bănci corespund nevoilor dvs. de investiții.

Investiți în acțiuni Societe Generale

Societe Generale SA este un grup de servicii financiare cu sediul în Franța. Grupul oferă o gamă largă de servicii de consultanță și soluții financiare adaptate pentru a securiza tranzacțiile, a proteja și gestiona activele și economiile și pentru a-și ajuta clienții să-și finanțeze proiectele.

Acesta operează prin trei segmente: Retail Banking în Franța, Retail Banking și servicii financiare pe plan internațional și ultima este Global Banking și Investor Solutions.

Retail Banking în Franța include rețelele interne Societe Generale, Credit du Nord și Boursorama. Grupul este activ la nivel global.

Însă, sunt acțiunile Societe Generale o investiție bună? Iată câteva dintre elementele fundamentale cheie.

Rentabilitatea

Randamentul capitalului propriu al acțiunilor Societe Generale de 8,61% este în concordanță cu restul industriei. Rentabilitatea medie a capitalurilor proprii este de 10,02%. Rentabilitatea activelor GLE de 0,35% este mai slabă decât restul industriei. Rentabilitatea medie a activelor în industrie este de 0,65%.

Marja de profit a Societe Generale de 18,25% este mai slabă decât restul industriei. Marja medie de profit în industrie este de 20,31%.

Evaluare

Cu un raport preț/profit net per acțiune (P/E) de 3,73, evaluarea acțiunilor Societe Generale poate fi descrisă ca fiind foarte ieftină.

În comparație cu un raport mediu preț/câștig din industrie de 7,13, acțiunea Societe Generale este evaluată destul de ieftin. În plus, acțiunea Societe Generale este mai ieftin decât 89% dintre companiile listate în aceeași industrie.

Raportul Forward P/E de 5,63 indică o evaluare destul de ieftină a acțiunilor Societe Generale.

Raportul PEG scăzut al acțiunilor Societe Generale, care compensează prețul/câștigurile pentru creștere, indică o evaluare destul de ieftină a companiei.

Cu un raport de preț de 0,30, acțiunea Societe Generale este evaluată destul de ieftin.

Creştere

Câștigul pe acțiune a crescut cu 278,24% în ultimul an.

Societe Generale arată o creștere destul de puternică a veniturilor. În ultimul an, veniturile au crescut cu 19,10%.

Creșterea veniturilor este accelerată și se așteaptă ca în următorii 5 ani ritmul de creștere să fie superior ultimilor ani.

Profitul pe acțiune a crescut ușor cu 9,05% în medie în ultimii 5 ani.

Câștigul pe acțiune este de așteptat să crească cu 4,57% în medie în următorii 5 ani.

Măsurat în ultimii 5 ani, GLE arată o scădere a veniturilor. Veniturile au scăzut cu -4,09% în medie pe an.

Se preconizează că Societe Generale va prezenta o mică creștere a veniturilor. În următorii 5 ani, veniturile sunt așteptate să crească cu 2,81% anual.

Creșterea EPS nu se menține și se așteaptă ca în următorii 5 ani creșterea va fi mai mică decât în ultimii ani.

Dividende

Cu un randament anual al dividendelor de 7,07%, acțiunile Societe Generale sunt bune candidate pentru investiții în dividende.

Randamentul dividendelor Societe Generale este destul de bun în comparație cu media S&P500, care este la 2,27.

Societe Generale plătește 8,26% din venit sub formă de dividende. Acesta este un raport de plată sustenabil.

Prețul acțiunilor BRD

Este important de luat în considerare evaluările filialelelor majoritare, cum ar fi compania de leasing ALD (79,8% aparține de Societe Generale), banca românească BRD (60,17% aparține de Societe Generale) și Komercni Banka din Cehia (60,4% aparține de Societe Generale).

Acțiunilor BRD sunt bine percepute de piața românească unde se tranzacționează, în prezent, cu un preț apropiat de maximul din ultimile 52 de săptămâni, de 21,55 RON.

Cu o capitalizare de piață de aproximativ 14,496 miliarde de lei față de o valoare contabilă de 9,821 miliarde de lei, acțiunile BRD se tranzacționează cu o primă semnificativă (P/B 1,48).

Partea Societe Generale de 60,17% din BRD este în valoare de aproximativ 1,76 miliarde EUR (preț actiuni BRD actual - iunie 2022).

Mai multe informatii despre actiunile BRD pe pagina dedicata investitorilor si actionarilorcompaniei.

Evaluare fundamentală

Acțiunea Societe Generale are un rating slab de profitabilitate. De asemenea, evaluarea sănătății sale financiare este destul de negativă. Acțiunea Societe Generale este evaluată destul de ieftin, arătând în același timp un scor decent de creștere.

Sursa datelor: Yahoo Finance, Chart Mill

Evaluare tehnică

Prețul acțiunii Societe Generale evoluează într-un canal descendent de mai mulți ani. Cu toate acestea, există perspectivele unei schimbări de trend, în cazul în care pragul de suport 21 Eur rezistă și va urma o respingere a prețului spre maximul inregistrat la inceputul lui 2022.

DECLINAREA RESPONSABILITĂȚII: Informațiile prezentate aici nu reprezintă un sfat investițional. Informațiile din acest material au scop informativ și, ca atare, nu au fost pregătite în conformitate cu cerințele legale concepute pentru a promova independența cercetării în domeniul investițiilor.

Utilizatorii/cititorii nu ar trebui să se bazeze exclusiv pe informațiile prezentate aici și ar trebui să facă propriile lor cercetări/analize. Performanța și previziunile anterioare nu sunt indicatori de încredere ai rezultatelor viitoare.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#societe generale, #actiuni, #investitii , #Stiri Companii