De ce este Hidroelectrica o investiţie de neratat?

Joi, 23 Iunie 2022, ora 18:26
868 citiri
De ce este Hidroelectrica o investiţie de neratat?
FOTO: primet.ro

În ultimele luni s-a observat destulă agitaţie pe piaţa de capital românească. Şi nu fără motiv. Investitori cu experienţă sau cei novici pe piaţa de capital din România, şi-au mărit gradul de atenţie. O oportunitate cu adevărat rară şi cu un grad destul de mare de spectaculozitate este pe cale să se întâmple. Toată lumea este cu ochii pe cea mai profitabilă companie românească din energie.

Listarea Hidroelectrica a încins spiritele, de la comentarii de tip “hate”, la un interes real al potenţialilor investitori. De ce toate astea? Una dintre cele mai valoroase companii din energie va fi listată la Bursă şi treaba asta poate fi o oportunitate, din orice unghi am privi-o: pentru investitorii cu experienţă care vor să işi consolideze portofoliile şi pentru cei care abia acum încep să investească. Ocazia unui IPO atât de valoros nu se întâmplă des. Cel puțin nu în România.

Doar 15% din Hidroelectrica se listează

Votul Adunării generale a acționarilor Hidroelectrica de la finalul lunii martie a consfințit „dosarul” listării Hidroelectrica. Și nu, nu este vorba de listarea sau vânzarea întregii companii, cum multă lume, prea puțin implicată în piață de capital, a crezut. Un procent de 15% din cea mai profitabilă companie a statului face obiectul acestei oferte publice de acțiuni din care ai putea face parte. Tot ce ai nevoie pentru a cumpăra acțiuni la bursă sau pentru a participa în astfel de oferte este un cont de investiții. Dacă ești deja investitor lucrurile sunt mai simple și mai ușor de înțeles și gestionat. Este, pur și simplu, o șansă pe care nu trebuie să o ratezi, având în vedere raritatea acestor evenimente.

Însă dacă ești la început de drum, ai nevoie de un broker de acțiuni pe care să-l ai alături și care să îți ofere toate informațiile în așa fel încât să investești în cunoștință de cauză. Deschide un cont de investiții acum, și îți vei mulțumi mai târziu Până să deschizi un cont de investiții trebuie să știi ce este. Nimic complicat. Am spune, fără să greșim că este fratele mai mic al contului bancar, cu care ești mult mai familiarizat. Un cont de investiții este un cont în care ai mereu controlul deplin al instrumentelor financiare și al numerarului. Este un cont cu ajutorul căruia îți poți administra economiile pe bursă îți poți construi un portofoliu diversificat și poți obține chiar și venit pasiv din dividende pe termen lung. Concret, în cazul listării Hidroelectrica un cont de investiții deschis înaintea ofertei îți poate crește șansele de a cumpăra acțiuni.

Şanse reale la un preţ bun

Poți avea un preț mai bun sau garanția subscrierii în IPO pentru că un cont de investiții accelerează procesul. Investiția în sectorul energetic s-a dovedit un pariu câștigător cifrele fiind o dovadă clară a performanțelor acestui sector, cu randamentul dividendelor mediu de 9.3% pe an. Hidroelectrica va aduce și ea un plus de valoare în portofoliile investitorilor care mizează pe sectorul energetic.

Producția de energie este o zona bine reprezentată pe bursă fie că ne referim la Nuclearelectrica – energie nucleară Romgaz – gaze naturale sau OMV Petrom – petrol și gaze naturale. Sunt companii de top cu profitabilitate semnificativă și cu o politică de dividende atractivă de minim 50% din profit distribuit anual acționarilor. Ponderea companiilor energetice în indicele BET este semnificativă depășind 30%. ”Unul dintre cele mai bine poziționate sectoare din România în acest moment, este sectorul energetic. Principalele două motive care au poziționat sectorul energetic în topul investițiilor profitabile sunt: conflictul dintre Rusia și Ucraina și, de asemenea, mediul inflaționist în care ne aflăm.

Completarea sectorului energetic din România cu listarea companiei Hidroelectrica la Bursă de Valori București nu doar că va stârni interesul multor investitori de retail și vor fi îndeplinite și criteriile MSCI Emerging Markets.”, spune Ștefan Uleia, broker la Prime Transation. Concluzia pertinentă este că, pentru investitorii cu experiență sau nu, se apropie un moment istoric, pe piață de capital românească. În câteva luni, vom ști exact cifre concrete. Important este să va luați informații din surse oficiale pentru a lua deciziile corecte și profitabile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#hidroelectrica, #centrala, #investitie , #Stiri Companii