Predicția unui reputat bancher german: „Avem 50% probabilitate de recesiune la nivel global”. Când ar urma să lovească criza

Joi, 23 Iunie 2022, ora 15:27
485 citiri
Predicția unui reputat bancher german: „Avem 50% probabilitate de recesiune la nivel global”. Când ar urma să lovească criza
O serie întreagă de slăbiciuni financiare afectează economia la nivel global FOTO Hepta

Directorul executiv al Deutsche Bank AG a avertizat că economia globală s-ar putea îndrepta către o recesiune, pe măsură ce băncile centrale își intensifică eforturile de a reduce inflația.

Christian Sewing, reputatul bancher german care a făcut previziunea, se alătură unui "cor" tot mai numeros de directori de bănci sau factori de decizie politică din occident care pictează viitorul economiei globale în imagini pesimiste.

Sewing a vorbit miercuri, 22 iunie, la summitul Future of Finance de la Frankfurt, spunând că economia globală cedează sub mai multe tensiuni, de la probleme legate de lanțul de aprovizionare din China până la creșterea prețurilor la alimente, în special în cele mai sărace țări.

În timp ce Deutsche Bank a prezis de ceva timp că ratele dobânzilor vor crește pentru a reduce creșterile prețurilor, ritmul în care băncile centrale înăspresc împrumuturile l-a surprins, a spus Sewing, citat de Bloomberg.

„Aș spune că avem 50% probabilitate de recesiune la nivel global”, a spus CEO-ul Deutsche Bank în cadrul aceluiași interviu. În SUA și Europa, „probabilitatea ca o recesiune să vină în a doua jumătate a anului 2023, în timp ce în același timp ratele dobânzilor cresc, este evident în creștere față de previziunile pe care le aveam înainte de izbucnirea războiului în Ucraina”, a adăugat acesta.

Comentariile sale au venit în aceeași zi în care analiștii de la Citigroup Inc. au făcut o predicție similară, invocând șocuri de ofertă și rate mai mari ale dobânzilor. Sewing a spus că, în ciuda impactului asupra creșterii economice, el a susținut acțiunile băncilor centrale, inclusiv Rezerva Federală a SUA, deoarece acestea sunt necesare pentru a reduce inflația, pe care a numit-o un risc pentru democrație, la un nivel mai sustenabil.

La începutul acestei săptămâni, delegați diverși la cel de-al doilea forum economic anual din Qatar, pornind de la directorul executiv al Tesla, Elon Musk, și Nouriel Roubini, până la Bob Diamond, de la Atlas Merchant Capital, și Bill Winters de la, StanChart, au avertizat că Statele Unite se îndreaptă către o recesiune.

Jamie Dimon, cel care conduce JPMorgan Chase & Co., le-a spus investitorilor la începutul lunii iunie să se pregătească pentru un „uragan” economic, în timp ce economia se luptă împotriva unei combinații fără precedent de provocări.

„Istoria indică faptul că ...citeste mai departe despre "Predicția unui reputat bancher german: „Avem 50% probabilitate de recesiune la nivel global”. Când ar urma să lovească criza" pe Ziare.com

#criza economica, #recesiune globala, #Christian Sewing, #Deutsche Bank , #Stiri Macroeconomie